Τρίτη 27 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ασφαλιστικά...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος: Οι βουλευτές - είπε - της ΝΔ, για το ασφαλιστικό, θα ακολουθήσουν όσα ανήγγειλε ο πρωθυπουργός προεκλογικά.

Εμείς με τη σειρά μας θα προσθέσουμε ότι ο πρωθυπουργός θα ακολουθήσει όσα έχουν αποφασιστεί στις Βρυξέλλες για την κοινωνική ασφάλιση, όπως ακριβώς τα ακολουθεί χρόνια (είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση) το ΠΑΣΟΚ.

Εν κατακλείδι, έχουμε μπλέξει με μια τεράστια ...«ακολουθία» όπου οι πάντες μπαίνουν στην ουρά προκειμένου να πλήξουν τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα και τις συντάξεις προκειμένου να γίνουν «πιο ανταγωνιστικές» οι επιχειρήσεις και «βιώσιμο» το ασφαλιστικό σύστημα.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι σε αυτή την κουστωδία δεν έχουν καμία διάθεση να μπουν και οι ασφαλισμένοι. Προφανώς η μόνη λύση που τους μένει είναι να κάνουν τις δικές τους πορείες και τις δικές τους κινητοποιήσεις.

Κι όταν μιλάμε για αντιδράσεις σε όσα ετοιμάζονται, προφανώς δεν εννοούμε τους κάθε λογής ...«κοινωνικούς διαλόγους» και τις «συζητήσεις κοινωνικών εταίρων» στις οποίες στοιβάζονται οι υπάρχουσες συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.

ΒΡΕ ΒΡΕ ΤΙ επίτευγμα ήταν αυτό του υπουργού Ανάπτυξης Χρήστου Φώλια. Διασφάλισε - όπως δήλωσε - τη «δέσμευση της αγοράς» ώστε να μην υπάρχουν ανατιμήσεις κατά την επερχόμενη χριστουγεννιάτικη περίοδο.

Πώς το έκανε αυτό; Μα με ...«συμφωνία κυρίων» κατά τα λεγόμενά του.

Να υποθέσουμε ότι οι όποιες τέτοιες συμφωνίες αναιρούν το καθεστώς πλήρους και ασύδοτης απελευθέρωσης της αγοράς το οποίο και νομοθετικά έχει κατοχυρώσει η κυβέρνηση;

`Η μήπως ότι οι πολυεθνικές και τα μεγάλα καταστήματα είναι «κύριοι» και το πρώτο που σκέπτονται, αφορά το ποιες είναι οι ανάγκες του κοσμάκη, για να καθορίσουν τις τιμολογιακές πολιτικές τους;


Γρηγοριάδης Κώστας

Αν δεν έχουν τίποτε πιο σοβαρό να πουν οι κυβερνώντες, τότε καλύτερα ...να μη μιλάνε.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ