Τρίτη 27 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με το Π.Α.ΜΕ. οργανώνουμε ΜΕΤΩΠΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ των δικαιωμάτων στην Κοινωνική Ασφάλιση
  • Αλέκα Παπαρήγα: Να «ξεκολλήσουν» τα λαϊκά στρώματα από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που υπηρετούν την κυρίαρχη στρατηγική επιβάλλοντας αντιασφαλιστικά μέτρα
  • Σήμερα απεργούν οι εργαζόμενοι στον Τύπο, ενώ την Τετάρτη οι συνταξιούχοι όλης της χώρας βγαίνουν ξανά μαζικά στους δρόμους
  • Επιβεβαιώνονται κυβερνητικά σχέδια για μείωση συντάξεων, αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης εκατοντάδων χιλιάδων εργαζόμενων, ενώ αύριο στη Βουλή, στο «διάλογο απάτης», μπαίνουν στην προκρούστεια κλίνη τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, οι αναπηρικές συντάξεις, το δικαίωμα στη μητρότητα, το θέμα της παράτασης του εργάσιμου βίου, με βάση το «νόμο Ρέππα».
  • Την ίδια ώρα το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για απραξία της κυβέρνησης στην εφαρμογή του «νόμου Ρέππα», για «θεσμοθέτηση της βασικής σύνταξης και για την ενίσχυση της ανταποδοτικής σύνταξης, ώστε να δημιουργηθεί κίνητρο ασφάλισης», που σημαίνει να πληρώσουν οι εργαζόμενοι αν θέλουν να έχουν αξιοπρεπή σύνταξη.
  • ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι κόμματα που υπηρετούν την κυρίαρχη στρατηγική, βοηθούν να αναπτύσσεται και να προοδεύει στις σύγχρονες συνθήκες η κυριαρχία των μονοπωλίων, ανέφερε σε συνέντευξή της η Αλέκα Παπαρήγα, καλώντας ταυτόχρονα να «ξεκολλήσουν» τα λαϊκά στρώματα απ' αυτά τα κόμματα.
  • Οι εργαζόμενοι χτίζουν με το ΠΑΜΕ το δικό τους μέτωπο αντίστασης και διεκδίκησης, στη μάχη για το Ασφαλιστικό. Νέες δυνάμεις αποφασίζουν συμμετοχή στην απεργία στις 12 Δεκέμβρη με το ΠΑΜΕ, με πλατιές συσκέψεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, με στάσεις εργασίας και άλλες πολύμορφες δράσεις.

ΣΕΛ.  6  -  7,    14  -  15

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org