Τρίτη 27 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΓΡΙΝΙΟ
Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα του σοσιαλισμού

Σε εκδήλωση στο Αγρίνιο, για τα 90χρονα της Οχτωβριανής Επανάστασης, μίλησε ο Σήφης Κωτσαντής, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ

Η ανεκτίμητη κληρονομιά των διδαγμάτων από την πρώτη προσπάθεια οικοδόμησης του σοσιαλισμού, τη Μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, εξακολουθεί να διαπαιδαγωγεί και να αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για την εργατική τάξη και τους λαούς στην προοπτική της πάλης για το σοσιαλισμό-κομμουνισμό ώστε να απαλλαγούν οριστικά και αμετάκλητα από τους εκμεταλλευτές τους. Αυτό ήταν το κεντρικό συμπέρασμα-μήνυμα της χτεσινής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο από τη ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από την Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό θέατρο και ανταποκρίθηκαν μαζικά φίλοι και οπαδοί του Κόμματος, άνθρωποι κάθε ηλικίας, εργαζόμενοι, νέοι και απόμαχοι της δουλιάς, μικρομεσαίοι έμποροι και αγρότες που στενάζουν από τα δεινά του κεφαλαίου, προοδευτικοί και καλοπροαίρετοι άνθρωποι που, κόντρα στο πισωγύρισμα των ανατροπών 1989-1991, αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα και επικαιρότητα του σοσιαλισμού σήμερα..

«Τιμάμε τη Μεγάλη Οχτωβριανή Επανάσταση του 1917 όχι μόνο από ιστορικό ενδιαφέρον αλλά γιατί παραμένουμε συνεπείς και αμετακίνητοι στην πάλη για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, στην κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής, στην πάλη των τάξεων, για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού και της κομμουνιστικής κοινωνίας», σημείωσε στην κεντρική του ομιλία ο Σήφης Κωτσαντής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αναφερόμενος στις συνθήκες οικοδόμησης του σοσιαλισμού από τη νεαρή σοβιετική εξουσία το 1917 και στις προσπάθειες της αστικής τάξης και των οπορτουνιστών να τη σπιλώσουν και να τη συκοφαντήσουν, το στέλεχος του ΚΚΕ επεσήμανε: Το γεγονός ότι μέσα σε λίγα χρόνια από το 1917 μέχρι το 1936, οικοδομήθηκαν οι βάσεις του σοσιαλισμού, αποτελεί άθλο. Δεν είναι τυχαίο ότι κυρίως αυτή η περίοδος αντιμετωπίζεται με τόση λύσσα από τους αστούς και τους οπορτουνιστές. Υψώνουν υποκριτικά τη σημαία της «αντισταλινικής» σταυροφορίας, για να αμαυρώσουν συνολικά την κομμουνιστική πάλη και προοπτική, τόνισε υπογραμμίζοντας ότι για την ανατροπή του σοσιαλιστικού συστήματος συναντήθηκαν δυο δυνάμεις, ο ιμπεριαλισμός και ο οπορτουνισμός.

Αναφερόμενος στο σήμερα και στην πολιτική του ΚΚΕ, ο ομιλητής θα σημειώσει:

«Η στρατηγική του ΚΚΕ όπως την έχουν αναλύσει το 15ο, το 16ο και το 17ο συνέδριο για το σοσιαλισμό, για το χαρακτήρα της λαϊκής συμμαχίας, για την πολιτική των συμμαχιών, για τον παράγοντα Κόμμα κ.α. περιέχουν και διδάγματα από την αρνητική εμπειρία. Επιβεβαιώθηκε ότι ο δρόμος ανάπτυξης ή θα υπηρετεί τον ιμπεριαλισμό ή θα υπηρετεί το λαό. Το θέμα είναι ποιος εξουσιάζει, ποιος κυριαρχεί, για ποιον σκοπό και για ποιο σκοπό. Ενδιάμεση εξουσία δεν υπάρχει. Η ζωή απέρριψε και αυτή και τους λεγόμενους τρίτους δρόμους. Καταρρίπτονται επίσης και αποκαλύπτονται στην πράξη, ο μύθος της "ελεύθερης οικονομίας" και της "ανταγωνιστικότητας", του "εκσυγχρονισμού", της "συναίνεσης" και του "κοινωνικού διαλόγου", της "δημοκρατίας των θεσμών", των "μονόδρομων". Η στρατηγική, η πολιτική του ΚΚΕ επιβεβαιώνεται. Πατάει γερά στην ταξική πάλη δηλαδή στο έδαφος των λαϊκών προβλημάτων, αναδείχνει τις αιτίες τους, την προοπτική λύσης τους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα διδάγματα της Οχτωβριανής Επανάστασης φωτίζουν το δρόμο μας(2014-11-12 00:00:00.0)
«Δείχνει το δρόμο και την προοπτική της εργατικής τάξης»(2007-11-09 00:00:00.0)
Με σταθερότητα προβάλλουμε τις ιδέες και αξίες του σοσιαλισμού(2006-01-17 00:00:00.0)
Εκδήλωση μνήμης και τιμής στην Οκτωβριανή Επανάσταση(2001-11-10 00:00:00.0)
Αφιέρωμα του ΚΜΕ στην Οχτωβριανή Επανάσταση(2001-11-09 00:00:00.0)
Αφιέρωμα του ΚΜΕ στην Οχτωβριανή Επανάσταση(2001-11-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ