Τρίτη 27 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Διεκδικούν προσλήψεις και δεδουλευμένα

Στάση εργασίας (7 - 10 π.μ.) και συγκέντρωση στα Επείγοντα του νοσοκομείου κάνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό», υπερασπιζόμενοι τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα και διεκδικώντας άμεσες προσλήψεις προσωπικού, καθώς η λειτουργία ορισμένων τμημάτων του νοσοκομείου έχει φτάσει σε οριακό σημείο.

Χτες, οι εργαζόμενοι και οι γιατροί του Δρομοκαΐτειου έκαναν στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις προσωπικού, την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί σε κάθε εφημερία του ψυχιατρείου και την απόσπαση δύο γιατρών στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον Αριστείδη Καλογερόπουλο, Γενικό Γραμματέα και την Μαρία Τροχάνη, Γραμματέα Πρόνοιας του υπουργείου Υγείας, οι οποίοι υποσχέθηκαν ανάκληση των αποσπάσεων των γιατρών, επικούρηση στην εφημερία απ' το Αττικόν νοσοκομείο απ' την 1.1.2008 και προσλήψεις προσωπικού απ' τους κυλιόμενους πίνακες των ήδη εγκεκριμένων προσλήψεων.

Απλήρωτοι για τις εφημερίες παραμένουν οι ψυχολόγοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ) απ' τον Ιούλη του 2007. Τέλος, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 12 Δεκέμβρη 2007. Η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών» καταψήφισε το πλαίσιο της πλειοψηφίας, προτείνοντας απεργία την ίδια μέρα, αλλά με το πλαίσιο των υγειονομικών του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ