Τρίτη 27 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στο στόχαστρο των μονοπωλιακών ομίλων

Μετά την εξαγορά της ΒΙΒΑΡΤΙΑ - του μεγαλύτερου ομίλου τροφίμων της χώρας - η κουβετιανών συμφερόντων τράπεζα «Marfin Investent Group» (MIG) έχει απλώσει για τα καλά τα πλοκάμια της και στον ΟΤΕ. Σε διάστημα δύο μόλις μηνών έχει τριπλασιάσει σχεδόν το ποσοστό της στον Οργανισμό, κατέχοντας πλέον το 17,07% των μετοχών του. Με το ποσοστό αυτό η MIG είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος του ΟΤΕ, μετά το ελληνικό δημόσιο (28%).

Τις επεκτατικές διαθέσεις της MIG φαίνεται να ευνοεί η κυβέρνηση, η οποία δεν έχει εγκαταλείψει το στόχο του «στρατηγικού επενδυτή» στον ΟΤΕ. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται προφανώς και η νέα πρόσκληση που έχει απευθύνει στον πρόεδρο της MIG, Α. Βγενόπουλο, για συνάντηση (σήμερα) με τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομίας και Μεταφορών - Επικοινωνιών. Υπενθυμίζεται ότι ο Α. Βγενόπουλος έχει ξεκαθαρίσει ότι άμεσος στόχος της MIG είναι και η διεκδίκηση θέσεων μειοψηφίας στο ΔΣ του ΟΤΕ.

Αν κάτι επιβεβαιώνει η «επιθετική πολιτική» της MIG στον ΟΤΕ, αυτό είναι ότι οι στρατηγικοί κλάδοι της ελληνικής οικονομίας βρίσκονται στο στόχαστρο μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Ετσι λειτουργεί η καπιταλιστική οικονομία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ