Σάββατο 24 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
Επιλογές
μια ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Εκδήλωση αφιερωμένη στον Διονύσιο Σολωμό πραγματοποιείται τη Δευτέρα (8 μ.μ.) στη «Στοά του Βιβλίου» (Πεσμαζόγλου 5, στις 8 μ.μ.). Θα παρουσιαστεί η έκδοση των έργων του ποιητή, με εισαγωγή - επίμετρο - σχόλια Δημήτρη Δημηρούλη (εκδόσεις «Μεταίχμιο») και οι συλλεκτικές εκδόσεις: «Διάλογος», με χαλκογραφία του Γιώργη Βαρλάμου και «Γυναίκα της Ζάκυθος», με ξυλογραφίες της Αριας Κομιανού (εκδόσεις «Διάττων»). Αποσπάσματα από τον «Υμνο εις την Ελευθερία» θα ερμηνεύσει η Ασπασία Παπαθανασίου. Ποιήματα και πεζά θα διαβάσουν οι: Δ. Δημηρούλης, Παυλίνα Παμπούδη. Συμμετέχουν Ζακυνθινοί τραγουδιστές, με μαέστρο τον Π. Κάνδηλα.

  • Οι εκδόσεις «Κέδρος», στις 27/11 (7.30 μ.μ.), στη «Στοά του Βιβλίου» (Πανεπιστημίου 47) θα παρουσιάσουν το βιβλίο της Αναστασίας Τσαλδάρη «Η Αριάδνη και τα μυστικά ενός αρχαίου θρύλου». Θα μιλήσουν η Ελένη Μπιρμπίλη (φιλόλογος - συντάκτρια του περιοδικού «Θέματα Παιδείας»), η Μαργαρίτα Μηλιώνη (ποιήτρια) και η μικρή Αργυρένια Μανιάτη.
  • «Η καλλιτεχνική εκπαίδευση στην Ελλάδα υπό το πρίσμα των νέων εξελίξεων» είναι το θέμα της συζήτησης, που πραγματοποιείται τη Δευτέρα (8 μ.μ.) στο «art - act » (Σφαέλου 3 και Ν. Σολιώτη 33). Εισήγηση - συντονισμός: Πάνος Χαραλάμπους. Συμμετέχουν οι: Θ. Γεωργίου, Β. Δημητρέας, Ι. Κοντός, Χ. Δαραδήμος, Δ. Σεβαστάκης κ.ά.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ