Παρασκευή 23 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ
Προσβάλλοντας τους μαθητές

Οταν δεν τολμάς να καθρεφτιστείς μέσα στους νέους, είσαι αναγκασμένος να τους κυνηγήσεις. Εχθροί του μαθητικού κινήματος είναι όσοι μεγάλωσαν σιωπηλοί στα εκτροφεία της πραγματικότητας, φουκαράδες και ρατσιστές σε όποια κοινωνική βαθμίδα κι αν βρίσκονται. Πρόκειται για Φαρισαίους που συστηματικά συκοφαντούν τους μαθητές με έναν και μοναδικό σκοπό: Να σκεπάσουν με τον τρόπο του νεκροθάφτη ζωντανό το σώμα της Παιδείας.

Διαδίδοντας την απέχθειά τους κατά των καταλήψεων, προσπαθούν να δημιουργήσουν αρνητική εικόνα της μαθητικής νεολαίας, με το να αναθέτουν το «έργο» σε έμμισθους κοντυλοφόρους. Αφού απέτυχαν να διαιρέσουν τα παιδιά, ελπίζουν να δημιουργήσουν μια γενικευμένη αδιαφορία, που θα πνίξει κάθε μαθητική αντίσταση. Ο τρόπος που παρουσιάζουν τις κινητοποιήσεις δεν προσβάλλει μόνο το κίνημα, αλλά και τις γενιές που ακολουθούν καλπάζοντας και μεγαλώνουν μέσα σ' ένα πολεμικό κλίμα.

Τα δημοσιογραφικά συγκροτήματα που μας σέρνουν όπως και όποτε θέλουν, έχουν εξασφαλίσει τουλάχιστον μια πενταετία συγκρούσεων, προσφέροντας μεγάλη χαρά και εκδούλευση στους εμπόρους της γνώσης, και στον εαυτό τους ρεκόρ τηλεθέασης και αυξημένα τιράζ. Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, γνωστοί για την ικανότητά τους να καταπίνουν την κάμηλο και να διυλίζουν τους μαθητές, διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για το δικαίωμα κάθε κρετίνου σπασίκλα να διακόψει τις καταλήψεις για να «μορφωθεί». Ο αγώνας των μαθητών συνεχίζεται και, αφού όλα εδώ πληρώνονται, όπως έστρωσαν ας κοιμηθούν. Οι μαθητές θα φροντίσουν γι' αυτό.


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ