Πέμπτη 22 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στις ΗΠΑ η Ντ. Μπακογιάννη

Πρόσκληση για να παραβρεθεί στις συνομιλίες για τη Μέση Ανατολή που γίνονται στις ΗΠΑ έλαβε η υπουργός Εξωτερικών

Επείγουσα «κλήση» για να μεταβεί στην Ουάσιγκτον έλαβε η Ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη. Αφορμή, με την ευκαιρία της οποίας θα πραγματοποιηθεί επαφή της Ελληνίδας υπουργού με την Αμερικανίδα ομόλογό της το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, είναι η διεθνής διάσκεψη για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, που διοργανώνεται στις ΗΠΑ και στην οποία προσκλήθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η υπουργός Εξωτερικών φρόντισε να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά την πρόσκληση δίνοντας οδηγίες στον εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ να υπογραμμίσει την πρόσκληση που απέστειλε η Κοντολίζα Ράις, καθώς και ότι «είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας προσκαλείται σε μια τόσο υψηλού επιπέδου διεθνή συνάντηση για το Μεσανατολικό».

Ωστόσο, όπως σημειώνουν Ελληνες διπλωμάτες, η μετάβαση της Ντόρας Μπακογιάννη στις ΗΠΑ και οι επαφές της με την αμερικανική ηγεσία γίνονται σε μια στιγμή που:

  • Ετοιμάζεται η επίσκεψη του διαμεσολαβητή Νίμιτς σε Αθήνα και Σκόπια στις 3 με 5 Δεκέμβρη.
  • Στις 6 Δεκέμβρη οι ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ θα ασχοληθούν με το θέμα της ένταξης της ΠΓΔΜ στη Συμμαχία.
  • Στις 10 Δεκέμβρη η αλβανική πλειοψηφία ετοιμάζεται να ανακηρύξει μονομερώς την ανεξαρτησία της σερβικής επαρχίας του Κοσσυφοπεδίου.
  • Στις 17 Δεκέμβρη ο Ελληνας πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής προγραμματίζει να έχει ενδιαφέρουσες συνομιλίες για την ελληνορωσική ενεργειακή συνεργασία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ολα αυτά τα ζητήματα, καθώς είναι εγγεγραμμένα στην αμερικανική ατζέντα, περιγράφουν τους λόγους για τους οποίους η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών θέλησε να προσκαλέσει στις ΗΠΑ την Ντόρα Μπακογιάννη...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ