Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ προς τον πρωθυπουργό

Ο βουλευτής του Κόμματος Σπύρος Χαλβατζής έφερε το θέμα στη Βουλή

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, σχετικά με τις πρόσφατες καταστροφές από τις πλημμύρες. Οπως σημειώνει:

«Οι εκτεταμένες ζημιές σε γεωργία, κτηνοτροφία, σπίτια και υποδομές, καθώς και τα σοβαρά προβλήματα στη ζωή των κατοίκων, που προκλήθηκαν κύρια στους Νομούς Ροδόπης, Αρκαδίας, Ηλείας, Αττικής και σε πολλούς άλλους, ενώ ο Ν. Εβρος έχει τεθεί σε επιφυλακή, αναδεικνύουν για μια ακόμα φορά την ανεπαρκή θωράκιση της χώρας με αντιπλημμυρικά, αποστραγγιστικά, φράγματα, αποταμιευτήρες, αναδασώσεις και άλλα έργα που θα προστάτευαν τη χώρα και θα έπαυε να είναι έρμαιο των όποιων καιρικών φαινομένων.

Ολα αυτά τα προβλήματα - οι θάνατοι, οι καταστροφές κλπ. - δεν είναι το μοιραίο αποτέλεσμα μιας μεγάλης βροχής. Είναι το φυσικό επακόλουθο μιας πολιτικής που υποτάσσει τη ζωή, το συλλογικό συμφέρον των εργαζομένων στους νόμους του κέρδους. Είναι προσβολή για το λαό οι τυπικά επαναλαμβανόμενες δηλώσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων για δήθεν προγραμματισμό και κατασκευή έργων, όταν εξαιτίας του μοντέλου ανάπτυξης είναι τέτοια η προτεραιότητα των έργων, ώστε απουσιάζουν έργα που προστατεύουν τη ζωή, τη δουλιά και την περιουσία των κατοίκων. Τα όποια έργα γίνονται δε λαμβάνουν υπόψη την προστασία της ζωής των πολιτών και το περιβάλλον. Δεν υπάρχει επικαιροποιημένος σχεδιασμός για τη συνολική και ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος, μια ολοκληρωμένη, σε σχεδιασμό, έργα και προσωπικό, πολιτική πρόληψης. Ακόμη, είναι ανεπαρκέστατα τα μέσα και το προσωπικό, ο μηχανισμός συντονισμού και αποφάσεων για την αντιμετώπιση των όποιων καταστάσεων».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ απευθύνει στον πρωθυπουργό τις εξής ερωτήσεις:

  • Τι συγκεκριμένα μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να αποζημιωθούν άμεσα, για το σύνολο των ζημιών, όλοι όσοι επλήγησαν από τις πλημμύρες και όχι όπως γίνεται μέχρι σήμερα με την καταβολή προκλητικά μικρών αποζημιώσεων που δίνονται με απαράδεκτα μεγάλη καθυστέρηση, καθώς και για την άμεση και πλήρη αποκατάσταση όλων των καταστροφών;
  • Τι συγκεκριμένα θα κάνει και τι πόρους θα διαθέσει για την άμεση προώθηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπλημμυρικών υποδομών, φραγμάτων, αρδευτικών, εγγειοβελτιωτικών έργων και αναδασώσεων σε όλη τη χώρα, ιδιαίτερα όμως σε περιοχές που κατ' επανάληψη έχουν πληγεί ή κινδυνεύουν άμεσα, καθώς και για την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου πολιτικής προστασίας;

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ