Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Σε αναμονή για τη στελέχωση των «νέων οργάνων»

Σε αναμονή των αποφάσεων του Γ. Παπανδρέου, ο οποίος τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσει τα ονόματα των στελεχών του ΠΑΣΟΚ που θα συμμετέχουν στα «νέα όργανα», βρίσκεται όλος ο κομματικός μηχανισμός, ενώ την ίδια στιγμή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζει την ανούσια αντιπαράθεσή του με την κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να συγκαλύψει την πλήρη σύμπλευσή του με τις στρατηγικές επιλογές της.

Με τη «νέα αλλαγή» του ΠΑΣΟΚ να ...περιορίζεται στις «μεταθέσεις» προσώπων και την «προοδευτική στροφή» να εξαντλείται στις δήθεν «κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις» του ΠΑΣΟΚ απέναντι στη ΝΔ, στην οποία συμμετείχε και ο ΣΥΡΙΖΑ, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να επεκτείνει την επιχείρηση παραπλάνησης του λαού, ειδικά σε μια περίοδο που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή που ο υπουργός Απασχόλησης δίνει το στίγμα των αντιασφαλιστικών ανατροπών που θα προωθήσει η κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να ...εγκαλεί την κυβέρνηση που δεν εφαρμόζει πλήρως το «νόμο Ρέππα». Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Ραγκούσης χτες δήλωσε ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει να εμπαίζει τον ελληνικό λαό, τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους τους, την αντιπολίτευση», γιατί όπως πρόσθεσε «αλλά λέει μέσα στη Βουλή, άλλα λέει εκτός Βουλής και, βέβαιον, είναι ότι άλλα προτίθεται να πράξει»... Βέβαια, ο ίδιος ξέχασε να αναφέρει ότι το ΠΑΣΟΚ συμμετέχει στο «διάλογο» της κυβέρνησης, τον οποίο χτες χαρακτήρισε «σύντομο ανέκδοτο».

Εξάλλου, το ΠΑΣΟΚ φροντίζει η συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ σε μια σειρά από θέματα να πάρει «σάρκα και οστά». Σ' αυτό το πνεύμα 17 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έστειλαν κοινή επιστολή προς την πρόεδρο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με την οποία «ζητούν να οριστεί άμεσα συνεδρίαση της Επιτροπής, στην οποία να κληθεί ο υπουργός Παιδείας, ώστε να συζητηθεί το σύνολο των προβλημάτων της Παιδείας»...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ