Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ
Τα σκουπίδια παραμένουν στο Θριάσιο

Το 92% των απορριμμάτων της Αττικής θα εξακολουθούν να πηγαίνουν στο Θριάσιο Πεδίο...

Eurokinissi

Το 92% των απορριμμάτων της Αττικής θα εξακολουθούν να πηγαίνουν στο Θριάσιο Πεδίο...
Πιστοί στη θέση ότι η συντριπτική πλειοψηφία των απορριμμάτων θα παραμείνει στη Δυτική Αττική και συγκεκριμένα στο Θριάσιο Πεδίο, εμφανίστηκαν οι αρμόδιοι φορείς για τη διαχείριση των απορριμμάτων, μετά από χτεσινή συνάντηση στο δημαρχείο της Αθήνας, με πρωτοβουλία του δημάρχου Νικ. Κακλαμάνη. Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη, συμμετείχαν κυβερνητικοί εκπρόσωποι (από το ΥΠΕΧΩΔΕ και το υπουργείο Εσωτερικών), από την Περιφέρεια Αττικής, τον ΕΣΔΚΝΑ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με θέμα το Σχέδιο Δράσης για τη «Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων» στην περιφέρεια Αττικής.

Οι εκπρόσωποι συμφώνησαν - σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου - «να προχωρήσουν οι δράσεις με τον υπάρχοντα Περιφερειακό Σχεδιασμό». Το γεγονός αυτό σημαίνει, όπως τονίζουν ειδικοί επιστήμονες, ότι το 92% των απορριμμάτων της Αττικής θα παραμείνει στο Θριάσιο, τουλάχιστον για τα επόμενα 10 χρόνια. Επιπλέον, απ' τη μια αποδέχονται την ανάγκη «προώθησης και στήριξης της ανακύκλωσης», αλλά δε λένε κουβέντα για την αποτυχία της ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή που - με ευθύνη των κυβερνήσεων, της ηγεσίας της ΚΕΔΚΕ και των δημοτικών αρχών που στηρίζονται από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ - δόθηκε στην Ανώνυμη Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.

Τέλος, αν και μιλούν για δημιουργία τριών εργοστασίων ώστε οι ΧΥΤΑ να μετεξελιχθούν σε ΧΥΤΥ (σ.σ. χώρος ταφής υπολειμμάτων), δεν εξαιρούν με σαφήνεια την καρκινογόνα καύση των απορριμμάτων και απλά κάνουν λόγο για «μείωση του υπολειμματικού όγκου απορριμμάτων» που θα γίνει «με άλλες μεθόδους διαχείρισης», όπως δήλωσε ο Γραμματέας Περιφέρειας Αττικής Χ. Μανιάτης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ