Κυριακή 10 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μεγάλη φωτιά χτες στο Μενίδι Αρτας

Τρεις φωτιές έκαιγαν χτες στη χώρα, με την Ηπειρο να βρίσκεται δυστυχώς και πάλι στο «επίκεντρο του ενδιαφέροντος» των πυροσβεστών.

Ανεξέλεγκτη ήταν η κατάσταση από τη φωτιά που ξέσπασε σε ορεινή περιοχή κοντά στο Μενίδι Αρτας, όπου έσπευσαν οι περισσότερες πυροσβεστικές δυνάμεις του νομού, καθώς απειλήθηκαν να καούν σπίτια. Η φωτιά ξέσπασε χτες στις 5.35 το πρωί σε ορεινή δύσβατη περιοχή, κάτι που σε συνδυασμό με τους δυνατούς ανέμους που έπνεαν προς την κατεύθυνση του χωριού, έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο των πυροσβεστών. Στο σημείο της φωτιάς, που μέχρι και χτες το μεσημέρι ήταν σε εξέλιξη, βρέθηκαν 18 πυροσβεστικά οχήματα, 100 πυροσβέστες, 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Σε εξέλιξη βρισκόταν χτες και μία άλλη φωτιά στο Αργυροχώρι Ιωαννίνων, που «έφτασε» στις 6.45 το απόγευμα της Παρασκευής από την Αλβανία. Η φωτιά έκαιγε ορεινή περιοχή, ενώ στο σημείο βρίσκονταν 10 πυροσβεστικά οχήματα, 50 πυροσβέστες και 2 ελικόπτερα.

Υπό έλεγχο τέθηκε φωτιά που ξέσπασε χτες στις 8.30 το πρωί στα Λαχανία της Νότιας Ρόδου σε δασική αγροτική έκταση. Στο σημείο έσπευσαν 18 πυροσβεστικά οχήματα, 40 πυροσβέστες, 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ