Τρίτη 20 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ - ΥΠΕΡΝΟΜΑΡΧΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Η κερδοσκοπία οργιάζει κι αυτοί κάνουν διάλογο...

Την ώρα που η κερδοσκοπία οργιάζει σε όλα τα επίπεδα (από τις τιμές μέχρι την ποιότητα των ειδών διατροφής που διατίθενται στην αγορά), πλήττοντας ανελέητα τα λαϊκά εισοδήματα, η κυβέρνηση και η υπερνομαρχία Αθήνας και Πειραιά ...διαλέγονται. Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις της υπερνομάρχη Ντ. Μπέη, η οποία - μετά τη συνάντησή της με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γ. Βλάχο - ανακοίνωσε πως οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι ...είναι «ανοιχτοί στο διάλογο».

Η Ντ. Μπέη δεν έκρυψε πως παραμένουν τα προβλήματα στελέχωσης των νομαρχιών. Οπως εξήγησε στη συνέχεια, στη συνάντησή της με τον υφυπουργό, έθεσε θέμα αλληλοεπικάλυψης αρμοδιοτήτων της Νομαρχίας με τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και πως ζήτησε νέο νομοθετικό πλαίσιο κυρώσεων στο πλαίσιο του οποίου τα πρόστιμα θα επιβάλλονται ανάλογα με τον τζίρο των επιχειρήσεων που παρανομούν.

Στην πραγματικότητα, για τους καταναλωτές που καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με τους κάθε λογής κερδοσκόπους που δρουν ανεξέλεγκτα στο όνομα της «ελεύθερης αγοράς», το αποτέλεσμα παραμένει «μηδέν εις το πηλίκον». Κι αυτό, γιατί το νομοθετικό πλαίσιο (για τη διακίνηση των τροφίμων από την παραγωγή τους μέχρι το ράφι) που υποθάλπει την επικίνδυνη κερδοσκοπία στο όνομα της ελεύθερης αγοράς και του κέρδους, ήταν και παραμένει στο απυρόβλητο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ