Σάββατο 9 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συλλυπητήρια

Με σχετικές δηλώσεις και ανακοινώσεις κόμματα και πολιτικοί παράγοντες εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους για το θάνατο του Βασίλη Ραφαηλίδη.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, δήλωσε για το θάνατο του Β. Ραφαηλίδη:

«Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για τον αιφνίδιο θάνατο του εξέχοντα δημοσιογράφου και κριτικού κινηματογράφου Βασίλη Ραφαηλίδη, που στάθηκε δίπλα στο ΚΚΕ και στις λαϊκές αγωνίες μέχρι την τελευταία πνοή του. Ο Βασίλης Ραφαηλίδης, παιδί μαχητών του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, έμεινε στη θέση που θεωρούσε ως χρέος του, πάντα με τις κριτικές παρατηρήσεις του, και με την πένα και με τη συνολική στάση του. Απευθύνω τα συλλυπητήριά μου στους συγγενείς του».

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ απευθύνει στους συγγενείς του Βασίλη Ραφαηλίδη τα πιο θερμά συλλυπητήρια για τον ξαφνικό θάνατό του. Στη σχετική συλλυπητήρια ανακοίνωση αναφέρεται: «Ο Βασίλης Ραφαηλίδης θα μείνει στη μνήμη μας ως ένας σημαντικός δημοσιογράφος και κριτικός, που υπηρέτησε την ενημέρωση και τον κινηματογράφο με πάθος και ειλικρίνεια, δίχως να διστάζει να εκφέρει και να υποστηρίζει την άποψή του και τις παρατηρήσεις του. Στηλίτευσε την αδικία με το δικό του ιδιαίτερο τρόπο και έζησε με το όραμα μιας κοινωνίας πραγματικά ανθρώπινης».

Ο υφυπουργός Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Τηλέμαχος Χυτήρης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για το θάνατο του δημοσιογράφου και συγγραφέα Βασίλη Ραφαηλίδη. Ανήσυχο πνεύμα, με πλούσια κουλτούρα και γνώση, υπεράσπιζε πάντα με ζωντάνια και μαχητικότητα τις απόψεις του. Στους οικείους του απευθύνω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Θ. Ρουσόπουλος, δήλωσε: «Η δημοσιογραφική οικογένεια, με το θάνατο του Βασίλη Ραφαηλίδη, χάνει ένα εκλεκτό μέλος της, ένα μαχητή της ελεύθερης έκφρασης, έναν ανήσυχο πνευματικό άνθρωπο. Προς τους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Ν. Κωνσταντόπουλος, δήλωσε: «Δημιουργικό μυαλό, ριζοσπαστική σκέψη, αντικομφορμιστής και παρών σ' όλες τις σκληρές ιδεολογικές αντιπαραθέσεις της εποχής μας, δραστήριος ενεργός πολίτης, πορεύτηκε μια ζωή αγωνίας και αναζήτησης για την Αριστερά. Αυτός ήταν ο Βασίλης Ραφαηλίδης. Λυπάμαι ξεχωριστά για την απώλειά του...». «Ριζοσπάστης, ανατρεπτικός, σκληρός αλλά συνεπής και καθαρός στις ιδέες του, στη γλώσσα του και στα γραπτά του, έμεινε μέχρι τέλους ένας μάχιμος διανοούμενος της Αριστεράς», τονίζει σε δελτίο Τύπου ο ΣΥΝ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ