Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Διασκευή εμπνευσμένη από το θέατρο σκιών

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας σε συμπαραγωγή με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βορείου Αιγαίου, παρουσιάζει το έργο «Ο Μεγαλέξανδρος και ο καταραμένος δράκος», στο «Εργοστάσιο Τέχνης», στην Πάτρα (Ακτή Δυμαίων 50, 2610 273613). Κείμενο-σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη. Μουσική-στίχοι Βαγγέλη Γιαννάκη, σκηνικά-κατασκευές Εύης Χρήστου, κοστούμια-μάσκες Μαρίας Πασαλή, σκηνικός χώρος-χορογραφία-φωτισμοί Δήμου Αβδελιώδη, κινησιολογία Μαργαρίτας Μάντακα. Πρόκειται για διασκευή του κλασικού έργου του θεάτρου σκιών, σε μία παράσταση με πέντε ηθοποιούς και τριμελή ορχήστρα. Παίζουν: Αλίκη Αβδελοπούλου, Αντώνης Δημητροκάλης, Θανάσης Ζέρβας, Φένια Μάγιου, Αρης Μπινιάρης και οι μουσικοί Γιάννης Αβδελιώδης, Γιάννης Βενιζέλος, Μάριος Παπούλιας.

Σκοπός αυτής της σύνθετης εργασίας είναι η πραγμάτωση μιας συγκεκριμένης θεατρικής παράστασης, φτιαγμένης με σύγχρονες αισθητικές αξιώσεις και σύγχρονη τεχνολογική στήριξη, που η τελική μορφή της προκύπτει μέσα από έρευνα και αποκωδικοποίηση των κοινών στοιχείων της αρχιτεκτονικής και του στιλιζαρίσματος, που διέπουν το λαϊκό θέατρο σκιών, την κομέντια ντελ άρτε και το κουκλοθέατρο.

Το έργο θα παίζεται έως 2 Γενάρη (καθημερινά για σχολεία της πόλης. Σάββατο 21:00 - Κυριακή 19.00 για το κοινό). Θα παρουσιαστεί επίσης στη Χίο, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org