Τετάρτη 14 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Για Παιδεία με ολοκληρωμένη γνώση, με ανάπτυξη της σκέψης και της κρίσης

Περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ Κώστα Αλυσανδράκη

Στο 1ο Λύκειο Ιωαννίνων και σε αυτό της Ζωσιμαίας περιόδευσε χτες το πρωί ο βουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Αλυσανδράκης, όπου συναντήθηκε με καθηγητές και εκπροσώπους των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ στην παρέμβασή του αναφέρθηκε στον πυρήνα της εφαρμοζόμενης αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, η οποία επιδιώκει την ιδιωτικοποίηση όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης προσαρμόζοντας και το περιεχόμενο της διδασκαλίας στα επιχειρηματικά συμφέροντα. «Περιορίζουν τη γνώση σε βάθος και διοχετεύουν πληροφορίες σκόρπιες και ασύνδετες μεταξύ τους που δεν μπορούν να επεξεργαστούν οι μαθητές. Δίνουν εμβάθυνση στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, ώστε αύριο να είναι κομμένοι και ραμμένοι στα επιχειρηματικά συμφέροντα», είπε χαρακτηριστικά. Επισήμανε δε την ανάγκη το ζήτημα της Παιδείας να αποτελέσει παλλαϊκή υπόθεση και να μην περιοριστεί μόνο στην εκπαιδευτική κοινότητα. Ελλείψεις σε κτιριακές υποδομές, καθυστέρηση στην παράδοση βιβλίων και στην ολοκλήρωση του σχολικού προγράμματος, ανεπαρκή φύλαξη κ.ά. ήταν ορισμένα από τα ζητήματα που τέθηκαν στο βουλευτή από καθηγητές και εκπρόσωπο του Συλλόγου Γονέα και Κηδεμόνων στο 1ο Λύκειο, ενώ αναδείχτηκε η ανάγκη να βρεθούν και να σταθούν κοντά στον αγώνα των μαθητών. Επισημάνθηκε μεταξύ άλλων ότι το σχολείο σήμερα λειτουργεί σαν «κακό φροντιστήριο» για την ανώτατη εκπαίδευση. Δεν προσφέρει παιδεία και ουσιαστική μόρφωση, αλλά προετοιμάζει νεογιάπηδες με γνώμονα το κέρδος.

«Χρειάζεται αλλαγή εκ βάθρων και συνεργασία με το λαϊκό κίνημα για να γίνει ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης» σημείωσε χαρακτηριστικά ένας καθηγητής στο 1ο Λύκειο. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τον βουλευτή του ΚΚΕ να παρουσιάζει συνοπτικά το πρόγραμμα και τις θέσεις του Κόμματος για την εκπαίδευση συνολικά από τη σκοπιά της λαϊκής ευημερίας και της κοινωνικής προόδου. Σε αυτή την κατεύθυνση το ΚΚΕ, είπε, «παλεύει για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία, με ολοκληρωμένη γνώση, που θα αναπτύσσει τη σκέψη και κρίση για το οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον, για την κίνηση και εξέλιξη της κοινωνίας και τάσσεται ενάντια στην οποιαδήποτε μορφή ιδιωτικοποίησης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ