Τετάρτη 14 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΙΕΚ
Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη μας

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΕΕΚ έκαναν χτες οι Σύλλογοι Σπουδαστών Δημοσίων και Ιδιωτικών ΙΕΚ. Στόχος της διαμαρτυρίας ήταν να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις από τη διεύθυνση του ΟΕΕΚ σχετικά με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΙΕΚ (δίδακτρα, πάσο, έλλειψη συγγραμμάτων και υλικοτεχνικής υποδομής, ανασφάλιστη πρακτική άσκηση, πληρωμή για πιστοποίηση, εργασιακά δικαιώματα). Η διεύθυνση του ΟΕΕΚ ήταν απούσα και μετά την επιμονή των σπουδαστών συναντήθηκαν με τη διευθύντρια του Τομέα Κατάρτισης κ. Καρτσιώτη, η οποία ανέφερε ότι έχει ευθύνη μόνο για ζητήματα που αφορούν τη διεξαγωγή των μαθημάτων και όχι το σύνολο λειτουργίας των ΙΕΚ.

Στο ερώτημα γιατί το περιεχόμενο σπουδών είναι αυτό που ορίστηκε το 1992, απάντησε ότι είναι ζήτημα των «κοινωνικών εταίρων» που συμμετέχουν στο ΔΣ του ΟΕΕΚ και ότι αν δε θέλουν αυτοί, δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει. Στο αίτημα να υπάρχουν βιβλία, απάντησε ότι είναι πάγια επιλογή του ΟΕΕΚ να μην υπάρχουν, αλλά μόνο ...σημειώσεις (φωτοτυπίες), ενώ όταν τέθηκε το πρόβλημα ότι τις πληρώνουν από την τσέπη τους οι σπουδαστές, έκανε την ανήξερη. Σε σχέση με τα ιδιωτικά ΙΕΚ ανέφερε ότι είναι ιδιωτικές εταιρείες, ο ΟΕΕΚ δεν μπορεί να τα ελέγξει, δρουν ανεξέλεγκτα, παρόλο που υποτίθεται ότι έχει την εποπτεία τους. Κάτω από την επιμονή των σπουδαστών, δεσμεύτηκε, τελικά, ότι οι σημειώσεις θα διανέμονται δωρεάν. «Δε βάζουμε ούτε ένα ευρώ από την τσέπη μας. Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι ο συλλογικός αγώνας και η δράση μας μπορεί να έχει αποτελέσματα. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων μας», υπογραμμίζουν οι Σύλλογοι και προσανατολίζονται σε:

  • Δημιουργία επιτροπών σπουδαστών των Συλλόγων σε όλα τα ΙΕΚ.
  • Απαιτούν να δοθεί ώρα από το μάθημα για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Οι Σύλλογοι καταθέτουν στεφάνι την Παρασκευή, στη 1.30 μ.μ. στο Πολυτεχνείο και στις 17/11 συγκεντρώνονται για την αντιιμπεριαλιστική πορεία στις 3 το μεσημέρι, στην Ομόνοια.
  • Εκλογές του Συλλόγου Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ στο διάστημα 26/11-7/12.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ