Τετάρτη 14 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΚΟΠΙ ΕΥΒΟΙΑΣ
Εκδήλωση τιμής στον Καπετάν Ανάποδο

Ο Γιώργος Μαρίνος ενώ απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση στο Προκόπι
Ο Γιώργος Μαρίνος ενώ απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση στο Προκόπι
Σε κλίμα συγκίνησης, αλλά και αγωνιστικής έξαρσης ενόψει των δύσκολων αγώνων που ακολουθούν, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, στο μνημείο που έχει στηθεί στο χώρο της Θυσίας στο Προκόπι Εύβοιας, η εκδήλωση τιμής στον πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ, αλλά και του ΔΣΕ, τον καπετάν Ανάποδο - Θύμιο Καψή.

Στην εκδήλωση τιμής, που οργάνωσαν η ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ και η ΝΕ Εύβοιας της ΠΕΑΕΑ, το «παρών» έδωσαν αντιστασιακοί και μαχητές του ΔΣΕ, φίλοι της Αντίστασης, εργαζόμενοι και νεολαίοι της περιοχής.

Την εκδήλωση προλόγισε η νομαρχιακή σύμβουλος Ευβοίας Σοφία Ντούρου. Στη συνέχεια, ο βουλευτής του νομού, Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στο σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε πως το ΚΚΕ «τιμάει με μεγάλο σεβασμό τον σύντροφο Θύμιο Καψή, τον καπετάν Ανάποδο, τον αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας που έδωσε τη ζωή του, στον ανθό της νιότης, σε αυτόν τον σκληρό ταξικό, αντιιμπεριαλιστικό αγώνα, για το δίκιο του λαού μας και την απελευθέρωση από τους δυνάστες του».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε πως προβληματιζόμαστε για τα στοιχεία που επέδρασαν στη διαμόρφωση των αγωνιστών, που τους μεγάλωσαν και τους ανέδειξαν σε ηγέτες σκληρών πολιτικών και στρατιωτικών κινημάτων. Η απάντηση σε όλα τα παραπάνω είναι «η πίστη σε υψηλά ιδανικά, στις αρχές και τις αξίες του ΚΚΕ, στην αγάπη για τους εκμεταλλευόμενους, στους καταπιεσμένους, στην πίστη για το δίκιο τους». Επίσης, «η πεποίθηση ότι οι φασίστες κατακτητές, οι ιμπεριαλιστές και οι πολιτικές δυνάμεις που συντάχθηκαν μαζί τους είναι εχθροί του λαού και δεν είναι ανίκητοι».


Και ολοκλήρωσε, τονίζοντας πως «μελετάμε την ιστορική πείρα του ΚΚΕ και του εργατικού - λαϊκού κινήματος για να γίνουμε καλύτεροι, να γίνει το ΚΚΕ ισχυρότερο, το εργατικό κίνημα πιο δυνατό στους καθημερινούς αγώνες, να αναπτυχθεί η ταξική πάλη. Για να γίνει πιο αποτελεσματικός ο αγώνας για την εξουσία, ο αγώνας για το Σοσιαλισμό».

Από την πλευρά του, το μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, Αντώνης Κούκουρας, στην ομιλία του, σημείωσε πως υπάρχουν πολλοί λόγοι «για να συνεχίσουμε και να εντείνουμε την πάλη που ξεκίνησαν οι σύντροφοί μας. Αυτές τις μέρες ο κόσμος της δουλιάς, η νεολαία ιδιαίτερα, δέχονται την εντεινόμενη επίθεση στα δικαιώματά τους, σε όλα τα μέτωπα. Κύρια στο δικαίωμα στη δουλιά, στην περίθαλψη, στην ασφάλιση, στη μόρφωση, στα δημοκρατικά δικαιώματα».

Κλείνοντας, υπογράμμισε πως «στεκόμαστε σε αυτόν τον ιστορικό τόπο με δέος, σεβασμό, περηφάνια, με αισιοδοξία και σιγουριά, γιατί γνωρίζουμε ότι το ίδιο περήφανοι, αισιόδοξοι και σίγουροι αισθάνεστε για εμάς κι εσείς οι μεγαλύτεροι, το ίδιο θα αισθανόταν και ο Καπετάν Ανάποδος. Η περηφάνια, η αισιοδοξία και η σιγουριά μας πηγάζει από τον κοινό παρονομαστή που εμπνέει τους σημερινούς μας αγώνες, όπως ενέπνευσε και τους χτεσινούς. Ο παρονομαστής αυτός είναι το ΚΚΕ».

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Στάθης Λιαγκάκης, μέλος της ΚΟΒ Μαντουδίου του ΚΚΕ και η Αννα Γαλανού, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης της περιοχής.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων από φορείς και Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ