Τετάρτη 14 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το Κόσσοβο ανησυχεί την Αθήνα

Η υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις διαβουλεύσεις για το τελικό καθεστώς του Κοσσυφοπεδίου

Οι διαβουλεύσεις για το τελικό καθεστώς του Κοσσυφοπεδίου βρέθηκαν χτες στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με την υπουργό Εξωτερικών. Η Ντόρα Μπακογιάννη ενημέρωσε τον Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο για όλα τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν αυτήν την περίοδο την ελληνική διπλωματία.

Ειδικότερα, η υπουργός Εξωτερικών συζήτησε με τον Κ. Παπούλια το θέμα του Κοσσόβου, για το οποίο και η ίδια ενημερώθηκε την περασμένη Δευτέρα από τον εκπρόσωπο της Ρωσίας στην Τρόικα που ασχολείται με το θέμα. Οπως είναι γνωστό, η Μόσχα ζητά από την Αθήνα να υποστηρίξει μια λύση που θα προκύψει από τη συναίνεση όλων των πλευρών και να αντισταθεί στην προωθούμενη από την Ουάσιγκτον μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου στην οποία έχει ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει η αλβανική ηγεσία αυτής της περιοχής.

Η υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε επίσης τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις εξελίξεις στο θέμα της ΠΓΔΜ, ενόψει και της διαβούλευσης και της έλευσης του μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς σε Αθήνα και Σκόπια.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στην Τουρκία, όπως και για την ατζέντα που θα επικρατήσει στις συνομιλίες που θα πραγματοποιηθούν κατά την επίσκεψη του προέδρου της Αλβανίας στην Αθήνα την επόμενη βδομάδα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ