Τετάρτη 14 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καμία απάντηση για τις αναφλέξεις λεωφορείων

Αναπάντητα αφήνει η κυβέρνηση τα πολιτικά ερωτήματα που αφορούν το μέλλον των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, αλλά και αυτά που συνδέονται άμεσα με τη λειτουργία της Εταιρείας Θερμικών Λεωφορείων (ΕΘΕΛ) και τις συχνές αναφλέξεις των αστικών λεωφορείων.

Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Κ. Χατζηδάκης, υπό το βάρος των αλλεπάλληλων πυρκαγιών σε λεωφορεία της ΕΘΕΛ, απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση που αφορούσε την πολιτική της κυβέρνησης για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, καθώς και σε ερώτηση που αφορούσε το - κατά γενική ομολογία - «πάσχον» σύστημα προμηθειών της επιχείρησης σε όλες τις βαθμίδες.

Ο υπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση «στην ενίσχυση των δημόσιων συγκοινωνιών», αλλά όταν ρωτήθηκε αν αυτό μπορεί να συνδυαστεί με τη δραστική περικοπή των κρατικών δαπανών που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση για τις αστικές συγκοινωνίες και αν η πολιτική αυτή των περικοπών έχει ως στόχο άλλο μοντέλο συγκοινωνιών, ο Κ. Χατζηδάκης παρέπεμψε σε... μελλοντική συνέντευξη, όπου θα αναπτύξει «τη στρατηγική της κυβέρνησης για τις αστικές συγκοινωνίες».

Ο Κ. Χατζηδάκης απέδωσε τις αναφλέξεις των λεωφορείων σε παραλείψεις τεχνικών κατά τους τακτικούς τεχνικούς ελέγχους, ενώ για το λεωφορείο που πήρε φωτιά στις 12 Οκτώβρη, είπε ότι υπάρχει εισαγγελική παρέμβαση, ενώ ταυτόχρονα τρεις τεχνικοί της ΕΘΕΛ παύθηκαν από τα καθήκοντα τους και με δική του εντολή παραπέμπονται σε περαιτέρω πειθαρχικό έλεγχο. Ανέφερε ότι στα τέλη του μήνα θα ολοκληρωθεί ο έκτακτος τεχνικός έλεγχος όλων των αστικών λεωφορείων, οπότε και θα αναζητηθούν ευθύνες, αν υπάρξουν, από τις κατασκευάστριες εταιρείες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ