Τετάρτη 14 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ξεκινά σήμερα το συνέδριο της ΚΕΔΚΕ

Τις κυβερνητικές θέσεις για τις μεταρρυθμίσεις που αναμένονται στην πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση θα ανακοινώσει ο υπουργός Εσωτερικών, Πρ. Παυλόπουλος, από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ), οι εργασίες του οποίου ξεκινούν σήμερα στο Κάστρο Κυλλήνης. Σχετική συνάντηση είχε προχτές ο Πρ. Παυλόπουλος με τον πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή, από την οποία προέκυψε ότι η κυβέρνηση θα εστιάσει στην «οικονομική στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» - όπως είπε ο υπουργός - προπαγανδίζοντας, ανάμεσα σε άλλα, υπέρ των ψίχουλων που συναποφάσισαν ΚΕΔΚΕ και υπουργός Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούφης, την προηγούμενη βδομάδα.

Θυμίζουμε πως η προσκείμενη σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ ηγεσία της ΚΕΔΚΕ συμφώνησε με τον Γ. Αλογοσκούφη να αποδοθούν στους δήμους 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ από τους παρακρατημένους υπέρ των δήμων πόρους. Ωστόσο, τα κλεμμένα από τα ταμεία των δήμων χρήματα ανέρχονται, σε πραγματικές τιμές, σε 9 δισεκατομμύρια ευρώ. Αντίθετα, και σε αυτό το συνέδριο η ηγεσία του οργάνου αναμένεται να εισηγηθεί τη φορολογική δυνατότητα των δήμων, να μπορούν δηλαδή να επιβάλλουν φόρους στους δημότες.

Σημαντικά θα απασχολήσει το συνέδριο και η νέα διοικητική δομή της χώρας. Η ΚΕΔΚΕ έχει εκφραστεί υπέρ ενός νέου «Καποδίστρια» και μάλιστα με αναγκαστικές συνενώσεις και υπέρ της θεσμοθέτησης της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και της μητροπολιτικής διακυβέρνησης στα μεγάλα πολεοδομικά συγκροτήματα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ