Τετάρτη 14 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΖΩΝΙΑΝΑ
Στρατιωτικού τύπου επιχείρηση για 7η μέρα

Μέσα στο κλίμα που έχει διαμορφώσει στα Ζωνιανά η στρατιωτικού τύπου επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων και των αντιδράσεων που έχει προκαλέσει στην πλειοψηφία των κατοίκων του χωριού, συνεχίζονται για 7η μέρα οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της αιματηρής επίθεσης και για την εύρεση όπλων και ναρκωτικών.

Χτες, κάτοικοι των Ζωνιανών σε γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν αποφάσισαν τη συγκρότηση επιτροπής με στόχο την απομόνωση και απομάκρυνση όσων παρανομούν. Επίσης, αποφάσισαν την πραγματοποίηση συναντήσεων τόσο με τον αστυνομικό διευθυντή Ρεθύμνου όσο και με το νομάρχη και τους βουλευτές του νομού, ώστε να τους ζητήσουν συγκεκριμένα μέτρα για την περιοχή.

Επιπλέον, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την κατασκευή έργων, ανάμεσα στα οποία κυριαρχεί το «διοικητήριο με πολυκέντρο», όπως βάφτισε το αστυνομικό τμήμα που θα εγκαταστήσει στο χωριό. Τα έργα ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Εσωτερικών Π. Παυλόπουλο, μετά από συνάντηση με τον γεν. γραμμ. Περιφέρειας Κρήτης, Σ. Τσόκα. Τα υπόλοιπα έργα συμπεριλαμβάνουν: Κατασκευή γηπέδου, συντήρηση οδικού δικτύου, αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, συντήρηση και επέκταση του δημοτικού σχολείου κ.ά. Αρκετά από τα έργα που εξαγγέλθηκαν έπρεπε να είχαν πραγματοποιηθεί πριν από πολλά χρόνια. Αν η κυβέρνηση επιθυμούσε να συμβάλει στη λύση των προβλημάτων, θα έπρεπε να πάρει μέτρα στήριξης της αγροτικής οικονομίας και της κτηνοτροφίας, δίνοντας κίνητρα στους κατοίκους της περιοχής, όταν σήμερα το αγροτικό εισόδημα δεν αρκεί ούτε στο ελάχιστο για να καλύψει τις βασικές ανάγκες των παραγωγών.

Οι έρευνες

Στις χθεσινές έρευνες εντοπίστηκαν 2 όπλα, φυσίγγια, γεμιστήρες και 35 κιλά ινδικής κάνναβης. Σημειώνεται ότι χθες το πρωί αυτοτραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός, όταν το υπηρεσιακό του όπλο εκπυρσοκρότησε, ενώ κατευθυνόταν στην περιοχή των ερευνών. Το συμβάν σημειώθηκε όταν το αυτοκίνητο της Αστυνομίας στο οποίο επέβαινε έπεσε σε λακκούβα, λίγο έξω από το Ρέθυμνο.

Την παρέμβαση του Γ. Σανιδά προκάλεσαν οι αστυνομικές έρευνες στην ευρύτερη περιοχή των Ζωνιανών. Ο δικαστικός λειτουργός ζήτησε χτες από την Εισαγγελία Εφετών Κρήτης, να εξεταστούν όλες οι υποθέσεις περί παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών από το 1995 και μετά. Παράλληλα, ζήτησε να εξακριβωθεί εάν αληθεύουν δημοσιεύματα του Τύπου, που αναφέρουν ότι πολιτικό πρόσωπο ήταν προστάτης του υποκόσμου της περιοχής και ειδικότερα να ερευνηθεί αν αληθεύουν δημοσιεύματα για παρέμβαση από αστυνομικούς, ώστε να βοηθηθούν έμποροι ναρκωτικών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ