Σάββατο 10 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Να αναλάβουμε δράση στο πλευρό των μαθητών

Με σκοπό να ανταποκριθούν στο καθήκον που δεν ανταποκρίνονται οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, να στηρίξουν έμπρακτα το δίκαιο αγώνα των μαθητών τους και το δικαίωμά τους να αγωνίζονται, συναντήθηκαν χτες εκπαιδευτικοί, σε σύσκεψη που κάλεσε το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Αθήνας. Συζήτησαν για την οργάνωση της πάλης, για να πάρουν οι εκπαιδευτικοί τη θέση που τους αναλογεί: Οι δάσκαλοι στο πλάι των μαθητών τους, σε έναν αγώνα ενάντια σε κοινά προβλήματα, με κοινά αιτήματα και διεκδικήσεις.

Οπως επισήμανε εισηγητικά ο Αντώνης Καλόβουλος, εκ μέρους του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Αθήνας, στόχος της σύσκεψης είναι «η οργάνωση δραστηριοτήτων, με αυτοτελείς πρωτοβουλίες του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών για να υποστηρίξει τον αγώνα των μαθητών», ανεξάρτητα από τη στάση των ΟΛΜΕ - ΔΟΕ. Στη χτεσινή σύσκεψη καταγγέλθηκε η στάση των δυο εκπαιδευτικών ομοσπονδιών που απέρριψαν την πρόταση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών για κήρυξη απεργίας τη μέρα του μαθητικού συλλαλητηρίου και αρνήθηκαν να κηρύξουν ακόμα και στάση εργασίας.

Επίσης, ο Α. Καλόβουλος επισήμανε το δίκαιο των αιτημάτων του μαθητικού κινήματος, τονίζοντας ότι «ήταν αναμενόμενο οι μαθητές να δυσανασχετούν και να κινητοποιηθούν. Τις μορφές κινητοποίησής τους τις επιλέγουν οι ίδιοι οι μαθητές». Και πρόσθεσε ότι «το μαθητικό κίνημα έχει τα δικά του αυτοτελή όργανα και όλοι, γονείς, εκπαιδευτικοί, φορείς κλπ., οφείλουν να σέβονται τα όργανα αυτά και τις αποφάσεις τους».

Ξεκαθάρισε ότι «ως εκπαιδευτικοί δεν μπορεί να είμαστε με την καταστολή και τους εισαγγελείς» και σημείωσε ότι η εκστρατεία συκοφάντησης του μαθητικού αγώνα γίνεται ακριβώς επειδή ο αγώνας έχει αιτήματα, «αναδεικνύει πραγματικά προβλήματα που οι κυβερνήσεις θέλουν να κρύψουν».

Οπως αναδείχτηκε και από τη συζήτηση, οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ θα θέσουν στους συλλόγους και στις ΕΛΜΕ ψήφισμα στήριξης του αγώνα των μαθητών. Ακόμα, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών προχωράει σε πρωτοβουλίες για συναντήσεις με τοπικά Συντονιστικά, με Ενώσεις Γονέων, τοπικούς φορείς, για κοινές συσκέψεις και κινητοποιήσεις καθώς και για τη διοργάνωση εκδηλώσεων, ιδιαίτερα μπροστά και στο γιορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποιήσεις γονιών, μαθητών, εκπαιδευτικών(16/10/2014)
Μέτρα για την αποτροπή των μαθημάτων στις διακοπές του Πάσχα(17/4/2014)
Αγωνιστικές κινητοποιήσεις για κενά, μεταφορές, στέγαση(5/12/2012)
Για την οργάνωση της πάλης(9/11/2007)
Καλούν στο αυριανό συλλαλητήριο(13/3/2002)
Ορος και προϋπόθεση η συμπαράταξη(18/3/1997)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org