Σάββατο 10 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - ΑΡΧΕΙΟ «ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ»
Εκθεση και εκδηλώσεις για την 34η επέτειο του Πολυτεχνείου

Με αφορμή τη συμπλήρωση 34 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, το Επιμορφωτικό Κέντρο Βιβλιοθήκη - Αρχείο «Χαρίλαος Φλωράκης» πραγματοποιεί έκθεση με αντιδικτατορικό υλικό και εκδηλώσεις που αφορούν τη δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ κατά την περίοδο της δικτατορίας.

Το Επιμορφωτικό μας Κέντρο, σε συνεργασία με μαθητικές οργανώσεις της ΚΝΕ Αθήνας, διοργανώνει σήμερα Σάββατο 10 Νοέμβρη συζήτηση με θέμα: «Η συμβολή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην αντιδικτατορική πάλη», με εισηγητές τον Τάκη Τσίγκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και τον Δημήτρη Πρωτοψάλτη, πρόεδρο του Συνδέσμου Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) 1967-1974 και αύριο Κυριακή 11 Νοέμβρη, σε συνεργασία με εργατικές οργανώσεις της ΚΝΕ συζήτηση με θέμα: «Η δράση του ΚΚΕ στην παρανομία και η συμβολή του στην ανάπτυξη των εργατικών αγώνων», με ομιλητές τον Σήφη Κωτσαντή, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και τη Λόλα Ζαζοπούλου, στέλεχος της ΚΟ Πειραιά του ΚΚΕ.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις, λόγω του περιορισμένου χώρου, γίνεται αυστηρά με προσκλήσεις. Η έκθεση όμως του αντιδικτατορικού υλικού θα είναι ανοιχτή για κάθε ενδιαφερόμενο, το διάστημα 12-16 Νοέμβρη, 9 π.μ.-5 μ.μ. Το Επιμορφωτικό Κέντρο συνεχίζει σταθερά τον εμπλουτισμό του Αρχείου με ντοκουμέντα του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος. Ετσι υπάρχει πλέον πρόσβαση και σε ένα σημαντικό τμήμα αρχειακών υλικών του αντιδικτατορικού αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ