Σάββατο 10 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα

Μ' ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων αφιερωμένων στα 90χρονα της Μεγάλης Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης, οι ΚΟ του ΚΚΕ τιμούν την επέτειο αυτού του κοσμοϊστορικού γεγονότος, που χάραξε με ανεξίτηλη σφραγίδα ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Στην Αθήνα

Ολες οι Αχτιδικές Οργανώσεις της ΚΟΑ του ΚΚΕ διοργανώνουν εκδηλώσεις αφιερωμένες στα 90χρονα της Οχτωβριανής Επανάστασης.

-- Στις 25/11 προγραμματίζονται εκδηλώσεις από τη Βορειοανατολική Αχτίδα στο Χολαργό (Δημαρχείο, αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης) και στο Γαλάτσι από την Αχτίδα 3ου-4ου Διαμερίσματος.

-- Στις 28/11 από τις Αχτίδες Εκπαιδευτικών και Κατασκευών.

-- Στις 2/12 από τις Αχτίδες 5ου και 6ου Διαμερίσματος, 1ου και 7ου Διαμερίσματος.

-- Στις 5/12 από τις Αχτιδικές Οργανώσεις στις Τηλεπικοινωνίες, στην Ενέργεια, στη Βιομηχανία και την ΚΟ Δικηγόρων.

-- Στις 7/12 από την Αχτίδα Υγείας - Πρόνοιας.

-- Στις 9/12 από τις Αχτίδες Υπηρεσιών, Μεταφορών, 2ου Διαμερίσματος, Νοτίων, Βορείων, Νοτιοδυτικών Συνοικιών (σε Περιστέρι και Αιγάλεω), Νοτιοανατολικών Συνοικιών (σε Ηλιούπολη και Αργυρούπολη).

-- Στις 10/12 στην Ηλιούπολη.

-- Στις 11/12 από την Αχτίδα Χρηματοπιστωτικού.

-- Στις 12/12 στο Ελληνικό, αλλά εκδηλώσεις και από την Ανατολική Αχτίδα και την Αχτίδα Δημόσιας Διοίκησης.

-- Στις 13/12 από την Αχτίδα των ΕΒΕ.

-- Στις 16/12 από την Αχτίδα Δυτικών Συνοικιών και τη Βορειοανατολική Αχτίδα (σε Γαλάτσι).

Επίσης, μια σειρά από εκδηλώσεις προγραμματίζονται από την Αχτίδα ΑΕΙ - ΤΕΙ.

Στη Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση για τα 90 χρόνια της Μεγάλης Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ την Κυριακή 9 του Δεκέμβρη, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ.

Στην Αττική

-- Εκδήλωση αφιερωμένη στον «Ποντιακό Ελληνισμό για τη συμβολή του στην Επανάσταση και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού» διοργανώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις Μενιδίου και Ανω Λιοσίων του ΚΚΕ την Τετάρτη 14 του Νοέμβρη στις 6 μ.μ. στα Γραφεία του Συλλόγου «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» στο Μενίδι. Στην εκδήλωση, που γίνεται στα πλαίσια των 90 χρόνων από την Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, ομιλητής θα είναι ο Αναστάσης Γκίκας, συνεργάτης του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ θα γίνει προβολή βίντεο, έκθεση φωτογραφίας και αρχειακού υλικού.

-- Εκδήλωση για τα 90 χρόνια από την Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση διοργανώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις Ελευσίνας του ΚΚΕ την Τετάρτη 14 του Νοέμβρη στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο της πόλης. Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Μάκης Μαΐλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ θα γίνει προβολή βίντεο, έκθεση φωτογραφίας, αρχειακού υλικού και απαγγελία ποιημάτων.

Στον Πειραιά

-- Η Εργατοϋπαλληλική Αχτίδα Πειραιά του ΚΚΕ, η Αχτίδα Α΄ Πειραιά και η Κομματική Οργάνωση Ναυτεργατών διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα την Οχτωβριανή Επανάσταση την Κυριακή 25 του Νοέμβρη στις 11 π.μ. στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Αττικόν». Ομιλητής ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Η Αχτίδα Δυτικών Συνοικιών του ΚΚΕ και η Τομεακή Οργάνωση Δυτικών Συνοικιών της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα την Οχτωβριανή Επανάσταση, την Κυριακή 25 του Νοέμβρη στις 7 μ.μ. στο θέατρο «Αντώνης Σαμαράκης» στο Κερατσίνι. Ομιλητής ο Κύριλλος Παπασταύρου, υπεύθυνος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Η Αχτιδική Επιτροπή Κοκκινιάς - Ρέντη του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα την Οχτωβριανή Επανάσταση στις 28 του Νοέμβρη στον Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» στις 6.30 μ.μ. Ομιλητής ο Νίκος Σοφιανός, Γραμματέας της ΚΟ Πειραιά και μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην Κρήτη

Εκδηλώσεις για την επέτειο των 90 χρόνων από την Οχτωβριανή Επανάσταση προγραμματίζονται και από την Επιτροπή Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, οι κεντρικές εκδηλώσεις των νομών έχουν οριστεί ως εξής: 26 του Νοέμβρη στο Ρέθυμνο, 28 του Νοέμβρη στα Χανιά, 2 του Δεκέμβρη στο Ηράκλειο.

Στη Σάμο

Τη Δευτέρα 12 Νοέμβρη στις 6 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Θα μιλήσει ο Νίκος Παπακωνσταντίνου, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Οχτώβρης του 1917, η εποχή των παγκόσμιων επαναστάσεων ξεκίνησε». Η εκδήλωση θα κλείσει με συναυλία του μουσικού συγκροτήματος της ΝΕ Σάμου «Συντροφιά».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ