Παρασκευή 9 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΤΑ ΟΡΗ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΚΑΠΠΑΡΗ

«ΤΟΥΣ ΣΕΒΟΜΑΙ»: «Το χωριό μου είναι τα Ανώγεια, που απέχει λίγα χλμ. από τα Ζωνιανά και ξέρω την κοινωνία από μικρό παιδί. Μια χαρά είναι η κοινωνία του χωριού, ωραίοι άνθρωποι και φιλόξενοι. Η μεγάλη πλειοψηφία είναι άνθρωποι καλοί, άξιοι και ωραίοι. Πάρα πολύ λίγοι είναι μπλεγμένοι, η μειοψηφία, το 1%. Και έχουν μπλέξει σε πράγματα και καταστάσεις στις οποίες ούτε οι ίδιοι δεν κατάλαβαν πώς έμπλεξαν. Αλλά η μεγάλη μερίδα των ανθρώπων τι φταίει; αν εγώ είμαι κουζουλός εσύ τι φταις; Εγώ τους αγαπώ, είναι οι χωριανοί μου και τους σέβομαι» (ο Ψαραντώνης / ΕΘΝΟΣ).

ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ: «Με τους κτηνοτρόφους της Κρήτης να αποκλείουν αύριο Παρασκευή τα λιμάνια Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Σούδας (...) ξεκινούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις κτηνοτρόφων και αγροτών με κύρια αιτήματα: τιμές κτηνοτρόφου που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής, ενώ ήδη φέτος οι ζωοτροφές έχουν ακριβύνει κατά 67,6% και οι τιμές για το αιγοπρόβειο έχουν καθηλωθεί ή και μειωθεί στα 0,70 λεπτά/ λίτρο έναντι 0.90 λεπτών πέρυσι» (το ρεπορτάζ στο ΕΘΝΟΣ).

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΘΕΜΑ ...ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ: «"Χάρη σας κάνουμε που σας αφήνουμε να μπείτε στο χωριό μας. Τελειώνετε γρήγορα γιατί μας λερώνετε και τα σπίτια...". Ετσι υποδέχθηκαν κάτοικοι των Ζωνιανών τους περίπου 400 αστυνομικούς των ΕΚΑΜ, των ΜΑΤ και των υπηρεσιών ασφαλείας της Κρήτης, με τεθωρακισμένα οχήματα, δεκάδες τζιπ και περιπολικά που εισέβαλαν χθες σταδιακά από τις 5 τα ξημερώματα στο χωριό του Ψηλορείτη» (το ρεπορτάζ στο ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ