Παρασκευή 9 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τουριστική ... αξιοποίηση

Εχει πάρει φόρα ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Α. Σπηλιωτόπουλος και όπως πάει - πιστός πάντα στις κυβερνητικές κατευθύνσεις - δεν πρόκειται να αφήσει απούλητη ...συγνώμη, «αναξιοποίητη», πέτρα για πέτρα τουριστικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα.

Μιλώντας στη Βουλή για τα «Ξενία», τα ξενοδοχεία που εγκατέλειψε και άρχισε να ξεπουλά ο ΕΟΤ αρχικά και στη συνέχεια η ΕΤΑ ΑΕ, είπε ότι αποτελούν κομμάτι της τουριστικής ιστορίας και ότι σκοπός της κυβέρνησης δεν είναι η εκμετάλλευση της ιστορίας αυτής, αλλά η αξιοποίησή της! Βεβαίως, είτε την εκμεταλλευτείς, είτε την αξιοποιήσεις, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: Περισσότερα κέρδη για τους μεγαλοεπιχειρηματίες του τουρισμού. Οπότε, η ηθική διάκριση μάλλον αποδυναμώνεται στην περίπτωση της κυβερνητικής τουριστικής πολιτικής.

Εξάλλου, πρόσθεσε ότι «όπου μπορούμε» θα διατηρείται η αρχιτεκτονική όψη των «Ξενία». Το «όπου μπορούμε» είναι σαφώς μια σχετική και όχι απόλυτη δέσμευση. Απόλυτη δέσμευση της κυβέρνησης είναι ότι θα εξυπηρετήσει την υπερκερδοφορία των επιχειρηματιών με επιδοτήσεις, χωροταξικές και πολεοδομικές διευκολύνσεις, νέους νόμους και συμφέρουσα εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ