Πέμπτη 8 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΞΥΜΕΝΟΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ρίχνουν σε επικίνδυνη δίνη τα Βαλκάνια

Με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή συναντήθηκε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στην περιοχή

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να απεμπλακεί από τη λαθεμένη συμφωνία του 1992 και να στρέψει την προσοχή της στα εξής ζητήματα:

  • Οποιαδήποτε και να είναι η ονομασία της γειτονικής χώρας, εφόσον περιέχει τον όρο «Μακεδονία», πρέπει να προσδιοριστεί ως αποκλειστικά και μόνο γεωγραφικός όρος και να διασφαλιστεί η Ελλάδα από κάθε πνεύμα αλυτρωτισμού. Να διασφαλιστεί ο σεβασμός των συνόρων.
  • Σήμερα στα Βαλκάνια έχει εδραιωθεί η διείσδυση της ΕΕ και ιδιαίτερα των ισχυρών χωρών της, έχουν εδραιωθεί οι ΗΠΑ και παρεμβαίνει η Ρωσία με τους αγωγούς πετρελαίου. Η περιοχή, λοιπόν, βρίσκεται στη δίνη ακόμα πιο οξυμένων ανταγωνισμών.
  • Η ελληνική κυβέρνηση να πει «όχι» στην ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου. Τα ξένα στρατεύματα πρέπει να φύγουν από το Κοσσυφοπέδιο και την περιοχή. Ενα ανεξάρτητο Κοσσυφοπέδιο, με ασαφή μάλιστα σύνορα με τη FYROM γιατί το ΝΑΤΟ απαγορεύει να καθοριστούν τα σύνορα, δημιουργεί προβλήματα αποσταθεροποίησης, ενδεχομένως και διάλυσης της γειτονικής χώρας. Πρέπει να αποτραπεί η δημιουργία δύο καθαρά αμερικανικών προτεκτοράτων, Κόσσοβο και FYROM.
  • Οι επιχειρηματίες που κάνουν επενδύσεις στη γειτονική χώρα δεν αποτελούν «γέφυρα φιλίας». Γέφυρα φιλίας μπορεί να γίνουν οι λαοί, και σε κυβερνητικό επίπεδο, όταν αντιμετωπίζονται με αμοιβαίο συμφέρον όλα τα προβλήματα.

ΣΕΛ.  7

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ