Τρίτη 6 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Απειλές σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Την οργανωμένη επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση κατά των μαθητικών κινητοποιήσεων καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους η ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Μεσσηνίας και μέλη των Ενώσεων Γονέων Καλαμάτας και Μεσσήνης.

Συγκεκριμένα, η ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Μεσσηνίας καταγγέλλουν «τον προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργο Σταματόπουλο, ο οποίος καλεί γονείς και καθηγητές και μέσω απειλών τους τρομοκρατεί, τόσο για κυρώσεις στα παιδιά τους, όσο και το ότι θα κινήσει διαδικασίες σε βάρος τους, στην περίπτωση που είναι καθηγητές». Οπως αναφέρεται, ήδη «υπάρχει γραπτή καταγγελία από τον Ιωάννη Πετρίδη, καθηγητή Φυσικής Αγωγής στο γυμνάσιο της Κυπαρισσίας, ο οποίος κλήθηκε από τον κ. Σταματόπουλο για να "απολογηθεί". Μάλιστα ο τελευταίος παραδέχτηκε ότι "κατά των καταλήψεων παρεμβάσεις δέχομαι. Υπέρ δε δέχομαι"! Εφτασε μάλιστα στο σημείο να καλέσει ακόμη και μέλη και στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος, και συγκεκριμένα τον Ανδρέα Ρεϊτζόπουλο, καθηγητή και πατέρα μαθητή, για να τον νουθετήσει και να τον προειδοποιήσει ότι ο γιος του μπορεί να θεωρηθεί παράνομος, επειδή αγωνίζεται».

Τα μέλη των Ενώσεων Γονέων επισημαίνουν ότι «έχουμε καθήκον να σταθούμε αποφασιστικά στο πλευρό των παιδιών μας. Ο αγώνας τους δεν είναι παράνομος, γιατί είναι πέρα ως πέρα δίκαιος». Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Μεσσηνίας στηρίζει ενεργά τους αγώνες των μαθητών και απαιτεί να σταματήσουν οι κυβερνητικές, κατασταλτικές, τρομοκρατικές παρεμβάσεις. Η ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, τη νεολαία, τη μικρομεσαία αγροτιά να σταθούν στο πλευρό των παιδιών τους αποφασιστικά και δυναμικά, ανεξάρτητα από το πού ανήκουν πολιτικά, γιατί ο αγώνας για Παιδεία που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες είναι και δική τους υπόθεση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ