Τρίτη 6 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
Φτιάχνουν Παιδεία αντίστοιχη του εργασιακού μεσαίωνα

«Αυτή την περίοδο προωθείται από την κυβέρνηση μια νομοθετική ρύθμιση η οποία θα σας αφαιρέσει και όποιο επαγγελματικό δικαίωμα κατοχύρωνε το πτυχίο σας. Θα πάρετε αντί για πτυχίο, μόνο την κορνίζα». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων χτες το πρωί, μιλώντας σε σπουδαστές του ΤΕΙ Λαμίας, ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Πρωτούλης.

Ο Γ. Πρωτούλης συνομίλησε αρκετή ώρα με σπουδαστές και καθηγητές του ΤΕΙ για τις τελευταίες εξελίξεις στα Εργασιακά και την Εκπαίδευση, με αιχμή την επερχόμενη νομοθετική ρύθμιση, πατώντας στην κοινοτική οδηγία 36/05, που εξισώνει τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των ΑΕΙ και ΤΕΙ με αυτά των αποφοίτων των ΚΕΣ. «Αύριο που θα βγείτε στη δουλιά, ο στόχος είναι να είστε ευέλικτοι, να αμείβεστε με λιγότερα και από το βασικό μισθό, να καταφύγετε στην ψευτοκατάρτιση και πάει λέγοντας», είπε και υπογράμμισε ότι οι εξελίξεις στην Παιδεία προσαρμόζονται πλήρως με τον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί, αφού δε γίνεται να επικρατεί ένα εργασιακό περιβάλλον - «ζούγκλα» και τα πτυχία να έχουν αξία, οι απόφοιτοι πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα, σταθερή δουλιά.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι στο ΤΕΙ Λαμίας δεν υπάρχει ούτε εστία και δεν προβλέπεται για όλους τους φοιτητές δωρεάν σίτιση. «Κάποιοι σας θεωρούν πελάτες», τόνισε ο Γ. Πρωτούλης απευθυνόμενος στους σπουδαστές, τους οποίους κάλεσε να αγωνιστούν για μια αποκλειστικά δημόσια και πραγματικά δωρεάν ενιαία ανώτατη εκπαίδευση, με πρώτο αγωνιστικό ραντεβού τα συλλαλητήρια που θα γίνουν σε όλη τη χώρα στις 9 Νοέμβρη. Παράλληλα, ανέδειξε και την αναγκαιότητα αλλαγής συσχετισμού δύναμης στο σπουδαστικό σύλλογο, λέγοντας πως είναι απαράδεκτο να πλειοψηφούν οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι που θέλουν να επιβάλουν «του τάφου τη σιωπή» για όλες αυτές τις αρνητικές εξελίξεις στην Εκπαίδευση.

Εντονος ήταν ο προβληματισμός των καθηγητών με τους οποίους συνομίλησε ο Γ. Πρωτούλης σχετικά με το επίπεδο των σπουδών, με τις ελλείψεις, τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ