Σάββατο 3 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Οχι στην αστυνομοκρατία»
  • Ανακοίνωση της ΚΟ Αιγάλεω του ΚΚΕ, για την εντεινόμενη αστυνομοκρατία στην περιοχή του Αγίου Σπυρίδωνα
  • Περιοδεύει σήμερα στην περιοχή η βουλευτής του ΚΚΕ, Εύα Μελά

Με το αίτημα - διεκδίκηση «Ελληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι - Οχι στην αστυνομοκρατία σε βάρος ξένων και ντόπιων κατοίκων στο Αιγάλεω», η Κομματική Οργάνωση Αιγάλεω του ΚΚΕ, καταδικάζει την αστυνομοκρατία που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στην περιοχή.

Σήμερα, στις 11 το πρωί, θα περιοδεύσει στη γειτονιά του Αγίου Σπυρίδωνα η βουλευτής του ΚΚΕ Εύα Μελά, επικεφαλής κλιμακίου της ΚΟ Αιγάλεω του ΚΚΕ.

«Στις ξενοφοβικές και ρατσιστικές δραστηριότητες της περιβόητης "Επιτροπής Πολιτών", σε βάρος των μεταναστών που κατοικούν στο Αιγάλεω, ήρθε να συνδράμει η τρομοκρατική παρουσία και δράση της αστυνομίας στον Αγ. Σπυρίδωνα», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΚΟ του ΚΚΕ. «Η αστυνομία προχώρησε σε προκλητική παρουσία και σε ελέγχους μεταναστών και ντόπιων κατοίκων, ακόμα και μέσα στα καταστήματα, χωρίς καμιά αφορμή και κανέναν λόγο. Καταγγέλλουμε στον εργαζόμενο λαό του Αιγάλεω τη ρατσιστική διχαστική δράση της "Κίνησης Πολιτών", που στηρίζεται από παράγοντες της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. και τη δράση της αστυνομίας. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για τις ευθύνες της. Γιατί, ενώ δεν αντιμετωπίζει, όπως έχει ευθύνη, τα προβλήματα ντόπιων και ξένων εργαζομένων, ενώ παραδίδει τους μετανάστες βορά για εκμετάλλευση στους καπιταλιστές, ενώ τους καταδικάζει σε άθλιες συνθήκες ζωής, τους αντιμετωπίζει και από πάνω με αστυνομική βία, στο όνομα δήθεν της ασφάλειας των πολιτών».

«Καλούμε», επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «το λαό του Αιγάλεω να μην επιτρέψει να γίνει η περιοχή του, περιοχή πογκρόμ και διωγμού συνανθρώπων του, ανεξάρτητα από την καταγωγή και την προέλευσή του. Για τα προβλήματα δεν ευθύνονται οι μετανάστες. Ευθύνονται οι κεφαλαιοκράτες, οι ιμπεριαλιστές, που κάνουν τους πολέμους, που εκμεταλλεύονται τους λαούς και σπέρνουν τη φτώχεια και τη δυστυχία, που τους αναγκάζουν να φεύγουν μαζικά, "σαν τρομαγμένα πουλιά" απ' τον τόπο τους, που εκμεταλλεύονται διπλά ντόπιους και ξένους σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες».

«Η λύση βρίσκεται στον κοινό αγώνα ενάντια στους πραγματικούς υπεύθυνους», τονίζει. Και συνεχίζει: «Η παρουσία και δράση της αστυνομίας δεν υπηρετεί ούτε την ασφάλεια, ούτε τα δικαιώματα των εργαζομένων. Υπηρετεί τον εκφοβισμό και την τρομοκρατία, ώστε να μη διεκδικούν τα δικαιώματά τους, ούτε οι ντόπιοι, ούτε οι ξένοι. Να μη σηκώνουν κεφάλι στους εκμεταλλευτές τους. Απόδειξη για το ρόλο των δυνάμεων καταστολής είναι η στάση τους απέναντι στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Με τον ίδιο και χειρότερο τρόπο, που αντιμετωπίζουν τους μετανάστες, αντιμετωπίζουν τους μαθητές των σχολείων που κινητοποιούνται, τους φοιτητές, τους συνταξιούχους και άλλα τμήματα του εργαζόμενου λαού».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Ας μην εφησυχάζει κανένας. Καμία ανοχή στον αυταρχισμό. Τα αντιλαϊκά μέτρα που υλοποιούνται θα συνοδεύονται με ένταση του αυταρχισμού. Αντιλαϊκή πολιτική, αυταρχισμός και ρατσισμός, πάνε μαζί. Καλούμε τους αρμόδιους, κυβέρνηση και Δήμο, να πάρουν μέτρα ώστε οι μετανάστες να ζουν σε συνθήκες ανθρώπινες, με δικαιώματα στη δημόσια και δωρεάν Υγεία και Παιδεία, σε συνθήκες αξιοπρεπούς κατοικίας. Καλούμε το λαό και τους φορείς να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους μετανάστες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι μετανάστες...(10/4/2012)
Κοινός ταξικός αγώνας(22/3/2008)
Κυβερνητικές ευθύνες για τα ρατσιστικά φαινόμενα(31/10/2001)
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ!(20/7/1999)
Ρατσιστική δολοφονία(16/2/1999)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org