Σάββατο 3 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πυρετώδεις προετοιμασίες για τα συλλαλητήρια

Καθημερινές περιοδείες, συσκέψεις και άλλες πολύμορφες δραστηριότητες

Στο πλαίσιο της πολύμορφης δράσης για την οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση, καθημερινά στελέχη του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, περιοδεύουν στους χώρους δουλιάς, του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Μπαίνουν σε εργοστάσια, σε υπηρεσίες, τράπεζες, παντού. Καλούν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στο πανεργατικό συλλαλητήριο στις 7 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Στο πλαίσιο αυτής της δραστηριότητας, στελέχη του ΠΑΜΕ περιόδευσαν χτες το πρωί στην ΕΥΑΘ. Ενημέρωσαν τους εργαζόμενους για κάθε πτυχή της νέας επίθεσης. «Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, σαν εμπροσθοφυλακή των κυβερνήσεων και του ΣΕΒ. Είναι πρόβλημα για κάθε εργαζόμενο αυτός ο συσχετισμός. Θα πρέπει να είναι από τους πρώτους στο δελτίο καταγγελίας της εργατικής τάξης στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 7 Νοέμβρη», είπε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, στέλεχος του ΠΑΜΕ, ΓΓ του ΕΚΘ και μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ.

Στο μέτωπο των ταξικών δυνάμεων συσπειρώνονται καθημερινά ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι, μικροί και αυτοαπασχολούμενοι έμποροι, βιοτέχνες. Πληθαίνουν οι αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.

Πέντε Σωματεία («Λαμπρόπουλου», Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Υπαλλήλων Συμβολαιογραφείων, Εργατοτεχνιτών και Βοηθών Ανελκυστήρων, Ψυχοκοινωνικών Δομών) πήραν απόφαση για συμμετοχή μέσα από Γενικές Συνελεύσεις που έγιναν με μαζική συμμετοχή των εργαζομένων. Αλλα 13 Σωματεία έχουν πάρει αντίστοιχες αποφάσεις: Οικοδόμων, Εμποροϋπαλλήλων, Χημικών Βιομηχανιών, Λογιστών, Βαφέων - Τυποβαφέων, «Μαρινόπουλου-Καρφούρ-DIA», Ιδιωτικών Κλινικών, Γραφικών Τεχνών, Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου», Δέρματος, Οδηγών «Ο Ερμής», Κλινικής «Γαληνός», Καπνεργατών αλλά και το Συντονιστικό των Συνταξιουχικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, πραγματοποιούνται συσκέψεις, συγκεντρώσεις και πικετοφορίες, στους περιφερειακούς Δήμους με πρωτοβουλία τοπικών φορέων. Χτες το απόγευμα μαζική εξόρμηση - πικετοφορία, πραγματοποιήθηκε στους Αμπελόκηπους με πρωτοβουλία του τοπικού παραρτήματος του Συνδικάτου Οικοδόμων, του Συλλόγου Γυναικών, της Επιτροπής Ειρήνης και της Δημοτικής Παράταξης ΔΕΑΚ. Αντίστοιχη κινητοποίηση προγραμματίζεται να γίνει την επόμενη Τρίτη στις 6 μ.μ., στον Εύοσμο, με πρωτοβουλία τοπικών φορέων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους»(2010-03-19 00:00:00.0)
Απλώνει ο αγώνας παντού(2001-06-21 00:00:00.0)
Πανελλαδική διαμαρτυρία την Τρίτη(2001-01-28 00:00:00.0)
Μαχητικά στην απεργία(2000-11-11 00:00:00.0)
Με δυναμισμό αρχίζουν τη μάχη(2000-08-24 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο διεκδίκησης(1996-01-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ