Σάββατο 3 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
Εχθρική η στάση του ΣΥΝ προς τους μικρομεσαίους αγρότες

Κατά της εκτροπής του Αχελώου τάχθηκε, για μια ακόμα φορά, στη Βουλή ο Αλ. Αλαβάνος

Για εχθρική στάση προς τους μικρομεσαίους αγρότες, καταγγέλλει το ΣΥΝ η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας (ΕΟΑΣΛ), μ' αφορμή την τοποθέτηση του Αλ. Αλαβάνου κατά της εκτροπής του Αχελώου, στη διάρκεια της προχτεσινής συζήτησης στη Βουλή για το περιβάλλον.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΟΑΣΛ, σημειώνει:

«Η συζήτηση στη Βουλή, που έγινε την περασμένη Πέμπτη 1/11/07, για το περιβάλλον, ανέδειξε ξανά τους "εχθρούς" και "φίλους" της εκτροπής του άνω ρου του Αχελώου. Οι κυβερνήσεις της τελευταίας 30ετίας, είτε της ΝΔ είτε του ΠΑΣΟΚ, αντί να διαθέσουν κονδύλια και να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους για μεταφορά νερών στο θεσσαλικό κάμπο με την εκτροπή του άνω ρου του Αχελώου, καταφεύγουν σε δημαγωγικές κορόνες και σε προεκλογικά πυροτεχνήματα και με διάφορες προφάσεις (ΣτΕ - Ορνιθολογικές Οργανώσεις κλπ.), αναβάλλουν, συνεχώς, την εκτέλεση του έργου.

"Βασιλικότερος του βασιλέως" ενάντια στην εκτροπή του άνω ρου του Αχελώου αναδείχνεται κάθε φορά που ο «κόμπος φτάνει στο χτένι», ο ΣΥΝ. Τελευταίο, "ανδραγάθημά" του ήταν η τοποθέτηση του κ. Αλαβάνου στη Βουλή, προχτές, όπου ξεπέρασε σε μένος κατά της εκτροπής του Αχελώου, ακόμη και τους γνωστούς ορνιθολόγους, που ροκανίζουν ως τρωκτικά τα κονδύλια της ΕΕ για τις "περιβαλλοντικές ευαισθησίες τους". Ανοιχτά ο ΣΥΝ, διά μέσου του κ. Αλαβάνου, συντάσσεται με τη στρατηγική της ΕΕ και στον τομέα της αγροτικής οικονομίας, για ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτικών νοικοκυριών, μέσα από την έλλειψη του βασικού συντελεστή επιβίωσης, που είναι το νερό.

Υπάρχουν ανταγωνιστικά καπιταλιστικά συμφέροντα που θίγονται από την αγροτοβιομηχανική ανάπτυξη που θα επιφέρει η εκτροπή του άνω ρου του Αχελώου τώρα, που ακόμη υπάρχει σε μαζική κλίμακα το μικρομεσαίο αγροτικό νοικοκυριό.

Η άμεση εκτροπή του άνω ρου του Αχελώου θα εξασφάλιζε επάρκεια νερών στη Θεσσαλία και άρα θα άλλαζε ριζικά την κατάσταση στην πολιτική ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς. Θα ανέτρεπε τη φθίνουσα πορεία σε μια σειρά παραγωγικούς κλάδους που συνδέονται με τον αγροτοβιομηχανικό τομέα, τροφοδοτώντας τη συνολική ανάπτυξη της περιοχής.

Ιδιαίτερα θα βελτίωνε τη σχέση φυτικής - ζωικής παραγωγής, πράγμα ευεργετικό για τη μείωση του αγροτικού εμπορικού ελλείμματος που έχουμε με χώρες της ΕΕ και τρίτες χώρες σε κτηνοτροφικά προϊόντα. Συνολικότερα θα εξασφάλιζε, όχι μόνο αύξηση των παραγόμενων φυτικών και ζωικών προϊόντων, αλλά γενικότερα βιομηχανική ανάπτυξη, βελτίωση των όρων ζωής και αναβάθμιση του περιβάλλοντος.

Θα εξασφάλιζε, επιπλέον, ηλεκτρική ενέργεια με την κατασκευή υδροηλεκτρικών σταθμών, σε μια εποχή όπου η ενέργεια από τους υδρογονάνθρακες γίνεται όλο και πιο προβληματική.

Ο ΣΥΝ, με την τοποθέτηση, ξανά, του κ. Αλαβάνου στη Βουλή για τον Αχελώο, επιβεβαιώνει την εχθρική του στάση απέναντι στη μικρομεσαία αγροτιά και την ταύτισή του με τα μεγάλα συμφέροντα της ΕΕ, που δε θέλουν την εκτροπή του άνω ρου του Αχελώου, ακριβώς για να ξεκληρίσουν μια ώρα αρχύτερα τους μικρομεσαίους αγρότες.

Ας ανταμείψουν κατάλληλα, όχι μόνο οι αγρότες, αλλά συνολικότερα οι εργαζόμενοι, το ΣΥΝ, γι' αυτές τις πολιτικές».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το αναγκαίο υδροηλεκτρικό έργο της Μεσοχώρας από μόνο του δεν εξασφαλίζει φθηνό ρεύμα για τον λαό(2021-10-26 00:00:00.0)
Ευρεία σύσκεψη για τη διαχείριση των υδάτων(2012-11-17 00:00:00.0)
Ο Αλαβάνος και τα ...παραμύθια(2007-09-05 00:00:00.0)
Η «εκτροπή» του ΣΥΝ...(2006-08-19 00:00:00.0)
Συνεχίζεται ο απεργιακός αγώνας(2001-02-02 00:00:00.0)
Ανάσα ζωής η εκτροπή του Αχελώου!(2000-12-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ