Σάββατο 3 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ
Ενιαία η πάλη για εργασιακά και Κοινωνική Ασφάλιση

Εργαζόμενοι και νεολαίοι απέκλεισαν χτες την εταιρεία εύρεσης εργασίας «Manpower», καταγγέλλοντας το σύγχρονο δουλεμπόριο

Από το χτεσινό αποκλεισμό της «Manpower»
Από το χτεσινό αποκλεισμό της «Manpower»
Σε μια μαζική πανεξόρμηση στο κέντρο της Αθήνας για το συλλαλητήριο στις 7 Νοέμβρη, στις 6 μ.μ., στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο) εξελίχθηκε ο χτεσινός αποκλεισμός από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ της «εταιρείας εύρεσης εργασίας» «Manpower», στην οδό Ξενοφώντος, δίπλα στα γραφεία του ΣΕΒ. Δεκάδες εργαζόμενοι και νεολαίοι μπλόκαραν από το πρωί την είσοδο της επιχείρησης, για να καταγγείλουν τη σαρωτική ανατροπή στις εργασιακές σχέσεις. Μια επίθεση που πάει χέρι χέρι τόσο με τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, όσο και με το σύγχρονο δουλεμπόριο, το οποίο νομιμοποίησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, διατήρησε και επέκτεινε η ΝΔ.

Η «Manpower» διαφημίζεται σαν «ο μεγαλύτερος Οργανισμός Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού στον κόσμο», με έδρα τις ΗΠΑ και «με περισσότερα από 4.400 γραφεία σε 73 χώρες». Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην ηλεκτρονική της σελίδα, «προσφέρει εργασία σε 2 εκατομμύρια υπαλλήλους, σε 400.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο». Για να κατανοήσει κανείς το πώς αντιλαμβάνονται τον εργαζόμενο τέτοιου είδους εταιρείες, αρκεί να διαβάσει τις «εγγυήσεις» που προσφέρει στους πελάτες της.

Η εταιρεία εγγυάται (!) τη «δωρεάν αντικατάσταση (σ.σ. του εργαζόμενου) σε περίπτωση παρατεταμένης ασθένειας, αποχώρησης ή οποιασδήποτε άλλης μορφής απομάκρυνσης» και τη «δωρεάν αντικατάσταση από 90 έως 120 ημέρες μετά την πρόσληψη ανάλογα με τη θέση»! Σαν να πρόκειται να αντικαταστήσει κάποιο έπιπλο ή οποιοδήποτε άλλο εμπόρευμα από το οποίο η επιχείρηση - πελάτης δεν έμεινε ευχαριστημένος!

Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν και έγραψαν με σπρέι τα συνθήματά τους στον τοίχο της «Manpower» και του ΣΕΒ: «Σταθερή δουλιά ζητάει η εργατιά, να καταργηθούν τα δουλεμπορικά», «Αυτή η πολιτική η αντιλαϊκή, των μονοπωλίων είναι εντολή». Το μεγάλο πανό που η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ ανάρτησε στην είσοδο της εταιρείας έδινε το στίγμα της κινητοποίησης: «Οχι στο σύγχρονο δουλεμπόριο. Μόνιμη και σταθερή δουλιά για όλους».

Από την ντουντούκα της συγκέντρωσης συνδικαλιστές των ταξικών συνδικάτων της Αθήνας καλούσαν τους εργαζόμενους και κύρια τους νέους να σηκώσουν το κεφάλι στο εμπόριο της ελπίδας και της εκμετάλλευσης, που στόχο έχει να παρέχει φτηνή εργατική δύναμη για το κεφάλαιο, παράλληλα με τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση που εξυπηρετούν την ίδια ακριβώς στόχευση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ