Παρασκευή 8 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διήμερα κορύφωσης των φεστιβαλικών συναντήσεων

Σήμερα ανοίγουν τις πύλες τους τα κεντρικά διήμερα του Φεστιβάλ σε Γιάννενα, Χανιά, Σέρρες και Αγρίνιο. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμά τους έχει ως εξής:

  • Στα Γιάννενα, σήμερα Παρασκευή θα μιλήσει ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίσης συζήτηση για τις εργασιακές σχέσεις, θεατρικό έργο με τίτλο «Το σκήπτρο της Εξουσίας» από την Πολιτιστική Παρέμβαση Ιωαννίνων και ρεμπέτικο γλέντι.

Αύριο, Σάββατο θα μιλήσει ο Θέμης Γκιώνης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, και θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία από τους «Συνήθεις Υπόπτους», ενώ τη δουλιά τους θα παρουσιάσουν και ερασιτεχνικά συγκροτήματα της περιοχής.

  • Στα Χανιά, το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει συζήτηση για τις νέες εργασιακές σχέσεις, όπου θα συμμετέχει ο Κώστας Μυτιληνιού, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και αύριο Σάββατο, οι διήμερες εκδηλώσεις στα Χανιά θα κορυφωθούν με την ομιλία του Σπύρου Χαλβατζή, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Στην Κοιλάδα των Αγ. Αναργύρων, στις Σέρρες, το κεντρικό διήμερο του νομού ξεκινάει σήμερα στις 8 το βράδυ, όπου θα μιλήσει οΓραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Σοφιανός. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, επίσης, συναυλία με έντεχνο και ελληνικό ροκ, από το τοπικό συγκρότημα «Κρυστάλλινο Ονειρο», και θα κλείσει με μεγάλη συναυλία του Μανώλη Φάμελου και του Νίκου Ζιώγαλα.


Αύριο, Σάββατο, δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων στις Σέρρες, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ένα αφιέρωμα στα 82 χρόνια του ΚΚΕ, αμέσως μετά θα μιλήσει ο Μάκης Κοψίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει ρεμπέτικο λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα του Βασίλη Κασούρα.

  • Στο Αγρίνιο, οι διήμερες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Πάρκο και ξεκινούν στις 8 το βράδυ. Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στην παιδεία και περιλαμβάνει συζήτηση για το θέμα. Επίσης, θα μιλήσει ο Δημήτρης Παπατολίδης, γραμματέας Περιοχής Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ και θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τους «Μάτζικ ντε Σπελ».

Αύριο, Σάββατο, ο χώρος του Φεστιβάλ στο Αγρίνιο, θα ανοίξει από το πρωί για να πραγματοποιηθούν στις 10 π.μ. τουρνουά σκάκι και τάβλι, καθώς και αγώνας ποδοσφαίρου. Οι εκδηλώσεις το απόγευμα θα είναι αφιερωμένες στην εργαζόμενη νεολαία και θα περιλαμβάνουν σχετική συζήτηση. Θα μιλήσει ο Γεράσιμος Αραβανής, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίσης, συναυλίες από ερασιτεχνικά συγκροτήματα και ρεμπέτικο γλέντι από το συγκρότημα «Μινόρε».

Σάββατο και Κυριακή

Στην Καλαμάτα, την Καβάλα και την Κομοτηνή, τα κεντρικά διήμερα κορύφωσης του 26ου Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν αύριο και μεθαύριο. Το πρόγραμμά τους συγκεκριμένα έχει ως εξής:

  • Αύριο, Σάββατο, το κεντρικό διήμερο εκδηλώσεων στην Καλαμάτα, θα ξεκινήσει στις 7.30 μ.μ., στο Δημοτικό Πάρκινγκ στη Νέδοντος. Θα μιλήσει ο Γιώργος Καλύβας, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, ενώ μεταξύ άλλων θα πραγματοποιηθεί μεγάλη λαϊκή συναυλία από το συγκρότημα του Μπ. Τσέρτου.

Μεθαύριο, Κυριακή θα μιλήσει ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και θα ακολουθήσει συναυλία από το συγκρότημα του Στ. Ψαραδάκου.

  • Στην Καβάλα, οι διήμερες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο πάρκο Φαλήρου και θα ξεκινούν κάθε μέρα στις 8 μ.μ. Αύριο, Σάββατο, θα μιλήσει ο Αντώνης Σκυλλάκος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Την Κυριακή 10/9, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για το «Ιμαρετ» με τον καθηγητή και βουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργο Χουρμουζιάδη, ενώ θα μιλήσει και ο Βασίλης Τασούλας, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Και τις δυο μέρες το πρόγραμμα θα συμπληρώνεται από συναυλίες ερασιτεχνικών συγκροτημάτων.
  • Στην Κομοτηνή, το διήμερο θα στηθεί στην κεντρική πλατεία της πόλης και θα ανοίγει τις πόρτες του στις 8:30 μ.μ. Αύριο, Σάββατο, θα μιλήσει ο Βασίλης Τασούλας, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και την Κυριακή ο Νίκος Φαρμακίδης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ και ερασιτεχνικά μουσικά σχήματα της περιοχής θα παρουσιάσουν τη δουλιά τους.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ