Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Οι λαοί δε συγχωρούν τα εγκλήματα ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στη συζήτηση της Εκθεσης για τις σχέσεις ΕΕ - Σερβίας

Η ΕΕ ζητάει σήμερα δήλωση μετανοίας από το λαό της Σερβίας, που έπραξε το αυτονόητο καθήκον του να υπερασπιστεί την ανεξαρτησία της χώρας του. «Μπορεί να την πάρετε από αυτούς που κυβερνούν σήμερα, αλλά οι λαοί δε θα ξεχάσουν και δε θα συγχωρήσουν τα εγκλήματα των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης στη χτεσινή ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Στρασβούργο, σχετικά με την Εκθεση για τις σχέσεις ΕΕ - Σερβίας.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ κατήγγειλε ότι και σήμερα η ΕΕ συνεχίζει την ίδια πολιτική στη Σερβία προωθώντας την ανεξαρτησία του Κοσσόβου. Προσπαθεί να εξαγοράσει το αίμα, τις καταστροφές και το διαμελισμό με χρήματα που προέρχονται από τους εργαζόμενους της Ευρώπης. Να προσδέσει τη Σερβία στο ιμπεριαλιστικό άρμα της ΕΕ για να διεισδύσει σ' αυτή ανεμπόδιστα το ευρωενωσιακό κεφάλαιο.

Στην ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Θανάσης Παφίλης τόνισε: «Η ΕΕ είναι συνυπεύθυνη για τον άδικο και βρώμικο πόλεμο που εξαπέλυσε το ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας. Είναι συνυπεύθυνη για τη δολοφονία χιλιάδων Γιουγκοσλάβων, για τις τεράστιες καταστροφές σε υποδομές, εργοστάσια κλπ. Για τη χρήση απεμπλουτισμένου ουρανίου. Αυτοί που θα έπρεπε να δικαστούν και να καταδικαστούν για εγκλήματα πολέμου είναι οι Κλίντον, Μπλερ, Χαβιέ Σολάνα, τότε γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, και οι λοιποί ηγέτες των ιμπεριαλιστικών χωρών που πήραν μέρος στον πόλεμο. Δυστυχώς, συνέβη το αντίθετο.

Διαλύσατε τη Γιουγκοσλαβία. Δημιουργείτε κράτη προτεκτοράτα. Προσπαθείτε σήμερα να προσαρτήσετε και τη Σερβία. Ζητάτε δήλωση μετανοίας από ένα λαό που έκανε το αυτονόητο. Υπεράσπισε την ανεξαρτησία της χώρας του. Μπορεί να την πάρετε από αυτούς που κυβερνούν σήμερα, αλλά οι λαοί δε θα ξεχάσουν και δε θα συγχωρήσουν τα εγκλήματα των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Σήμερα η ΕΕ συνεχίζει την ίδια πολιτική με την ανεξαρτησία του Κοσσόβου. Μεταξύ των άλλων τα μέτρα που προτείνει η Εκθεση έχουν στόχο να προσπαθήσουν να εξαγοράσουν το αίμα και τις καταστροφές με χρήματα που προέρχονται από τους εργαζόμενους της Ευρώπης. Να παρουσιάζουν τους δολοφόνους των λαών της Γιουγκοσλαβίας ως σωτήρες. Να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για να προσδεθεί η Σερβία στο ιμπεριαλιστικό άρμα και το ευρωπαϊκό κεφάλαιο να κατακτήσει τη χώρα. Το ΚΚΕ καταψηφίζει την Εκθεση. Το συμφέρον των λαών των Βαλκανίων είναι να αγωνιστούν κατά της ΕΕ και της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ