Πέμπτη 25 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΠΕΛΛΑΣ
Συμβολική κατάληψη στη Νομαρχία

Απαιτούν συγκεκριμένες λύσεις από την κυβέρνηση για την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων τους

Αγωνιστικά διεκδίκησαν την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων τους οι κτηνοτρόφοι της Πέλλας, που χτες πραγματοποίησαν μια μαχητική κινητοποίηση στην Εδεσσα, καταλαμβάνοντας και τη Νομαρχία. Μετά τη συγκέντρωση οι κτηνοτρόφοι πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης και κατέλαβαν τη Νομαρχία, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Οπως ανέφεραν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Κτηνοτρόφων Νομού Πέλλας, διεκδικούν άμεση επιδότηση των ζωοτροφών στο ύψος του 50% των σημερινών τιμών, καθώς και εγγυημένες τιμές στο γάλα και το κρέας, με βάση το κόστος παραγωγής και το κόστος διαβίωσης των οικογενειών τους.

«Με κατάρρευση απειλούνται τα νοικοκυριά μας εξαιτίας της μεγάλης αύξησης των τιμών των ζωοτροφών και της κερδοσκοπίας των εμποροβιομηχάνων, αλλά και τις χαμηλές τιμές παραγωγού στο γάλα, χαμηλότερες ακόμη και από τις περσινές», τόνισε στην ομιλία του ο Νίκος Χριστάκης, επικεφαλής της Συντονιστικής Επιτροπής. «Σήμερα, συνέχισε, οι κτηνοτρόφοι του νομού μας, με τη μαζική τους παρουσία σ' αυτή την κινητοποίηση, δηλώνουν αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω, αφού άλλος δρόμος δεν υπάρχει για διεκδίκηση των αιτημάτων μας. Μέχρι να πάρουμε από την υπεύθυνη πολιτική ηγεσία τη διαβεβαίωση ότι θα ασχοληθούν σοβαρά με τα προβλήματά μας και γραπτά να δεσμευτούν για ικανοποίηση των αιτημάτων, θα συνεχίζουμε την κατάληψη και τον αγώνα μας. Το λέμε ξεκάθαρα: Αν δεν αλλάξει η πολιτική αυτή, οι 2.000 περίπου κτηνοτρόφοι του Νομού Πέλλας οδηγούνται στη χρεοκοπία».

Συμπαράσταση στον αγώνα των κτηνοτρόφων εξέφρασαν φορείς του νομού και εκπρόσωποι της ΤΑ, όπως οι Δήμοι Αριδαίας, Κύρρου κ.ά.

Στον Εβρο

Οι κτηνοτρόφοι του βόρειου Εβρου, μετά από σύσκεψη, αποφάσισαν να ιδρύσουν σύλλογο και να διεκδικήσουν οργανωμένα και συντονισμένα τα δίκαια αιτήματά τους. Ο σύλλογός τους θα είναι μέλος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Εβρου η «ΕΝΟΤΗΤΑ». Ως άμεσα αιτήματα προτάσσουν προς διεκδίκηση τα εξής:

  • Προστασία της ντόπιας παραγωγής από τις ανεξέλεγκτες εισαγωγές κτηνοτροφικών προϊόντων.
  • Τιμές εγγυημένες για το γάλα 1,15 ευρώ το κιλό για το πρόβειο και 0,70 για το γίδινο.
  • Να αναγνωρίζονται από τον ΕΛΓΑ και να αποζημιώνονται κανονικά οι επιπτώσεις στην παραγωγή όλων των ασθενειών.
  • Στήριξη των συνεταιριστικών οργανώσεων.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ