Κυριακή 21 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
SOS από τα Κέντρα Πρόληψης

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν τα Κέντρα Πρόληψης, καθώς το ένα μετά το άλλο απειλούνται με λουκέτο, με τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) - ο οποίος είναι υπεύθυνος για την εποπτεία των Κέντρων - να χρωστάει πολύ μεγάλο τμήμα από τα χρήματα που έπρεπε ήδη να έχει δώσει.

Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί το Κέντρο Πρόληψης (ΚΠ) στα Χανιά, όπου από τις 30/5/2005 ο ΟΚΑΝΑ δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις βασικές οικονομικές υποχρεώσεις του απέναντι στους προμηθευτές, τη μισθοδοσία του προσωπικού και στα ασφαλιστικά ταμεία. Βάσει της υπογεγραμμένης σύμβασης ο ΟΚΑΝΑ χρωστάει στο ΚΠ των Χανίων 26.991,35 ευρώ έως το Σεπτέμβρη του 2006 και για το εξάμηνο Σεπτέμβρης 2006 - Μάρτης 2007 χρωστάει το ποσό των 68.151,30 ευρώ, δηλαδή συνολικά 95.142,65 ευρώ.

Η ίδια θηλιά της λιτότητας σφίγγει γύρω και από τα υπόλοιπα 70 ΚΠ, πολλά από τα οποία βρίσκονται σε «κρίσιμες περιοχές», όπως του Διαδημοτικού της Δυτικής Αθήνας, της Νότιας Αθήνας, όπου οι εργαζόμενοι έχουν μείνει μέχρι και εφτά μήνες απλήρωτοι. Είναι φανερό ότι η πρόληψη υποσκάπτεται, παραγκωνίζεται και απαξιώνεται.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ