Πέμπτη 18 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΙΕΒΟ.-- Ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βίκτορ Γιουστσένκο, ανακοίνωσε χτες ότι θα στηρίξει την Γιούλια Τιμοσένκο για τη θέση της πρωθυπουργού της χώρας, όπως έχουν προτείνει ο λεγόμενος «πορτοκαλί συνασπισμός» του κόμματος «Μπιουτ» και «η Ουκρανία μας - Λαϊκή αυτοάμυνα».

ΜΑΝΑΓΚΟΥΑ.-- Κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις των γιατρών και των εργαζομένων στην Υγεία χθες με αίτημα την αύξηση των αποδοχών τους, αύξηση των δαπανών για την Υγεία, καθώς και την επιστροφή υπό πλήρη κρατικό έλεγχο των Κέντρων Υγείας της χώρας.

ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ.-- Η αστυνομία της Βραζιλίας συνέλαβε τουλάχιστον 40 ανθρώπους, περιλαμβανομένων και ανώτατων στελεχών της θυγατρικής στη χώρα της αμερικανικής εταιρείας τηλεπικοινωνιακού και διαδικτυακού εξοπλισμού Cisco Systems Inc, για φορολογική απάτη.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας σήμερα, στο Καράτσι, κατά την άφιξη της πρώην πρωθυπουργού, Μπεναζίρ Μπούτο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μπ. Μπούτο δέχεται απειλές για τη ζωή της από «ισλαμιστές και υποστηρικτές των Ταλιμπάν», γι' αυτό, πάνω από 10.000 αστυνομικοί θα είναι παραταγμένοι στο Καράτσι, για την ...«υποδοχή» της.

ΡΑΝΓΚΟΥΝ.-- Το στρατιωτικό καθεστώς της Μιανμάρ, σε χθεσινή ανακοίνωσή του, υποστήριξε ότι θα εξακολουθήσει να ψάχνει για τους υποκινητές των διαδηλώσεων, καθώς δε φαίνεται «ικανοποιημένο» από τις 3.000 συλλήψεις, που πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, που απαιτούσαν εκδημοκρατισμό της χώρας.

ΠΡΕΤΟΡΙΑ.-- Οι Πρόεδροι Βραζιλίας, Ινδίας και Νότιας Αφρικής ξεκίνησαν χτες στην Πρετόρια συνομιλίες, στο πλαίσιο συνάντησης κορυφής για τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ των χωρών του Νότου.

ΝΤΑΚΑΡ.-- Το θάνατο τουλάχιστον 210 Αφρικανών και το ξεσπίτωμα 800.000 άλλων έχουν προκαλέσει έως σήμερα οι πλημμύρες και οι καταιγιστικές βροχοπτώσεις που πλήττουν τη Δυτική Αφρική από τον περασμένο Ιούλη, ανέφερε χτες στη Σενεγάλη εκπρόσωπος ανθρωπιστικής οργάνωσης του ΟΗΕ.

ΤΟΚΙΟ.-- Η ιαπωνική κυβέρνηση ενέκρινε χτες νόμο για τον ανεφοδιασμό των ναυτικών δυνάμεων της ιμπεριαλιστικής επιχείρησης στο Αφγανιστάν, μολονότι θεωρείται ανέφικτη η ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου και από την Κάτω Βουλή που ελέγχεται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ απείλησε χτες με «συνέπειες» τη ΛΔ Κορέας, εάν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της για τον τερματισμό του πυρηνικού της προγράμματος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ