Τρίτη 16 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
«Χαράτσι» και στον αθλητισμό

Το ποσό των 360 ευρώ ζητάει ο Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Λάρισας (ΑΟΔΛ), από κάθε ποδοσφαιρική ομάδα, προκειμένου να μπορεί να συμμετέχει στο πρωτάθλημα εργαζομένων.

Στην επιβολή του νέου «δημοτικού χαρατσιού» αντέδρασαν πολλές ποδοσφαιρικές ομάδες εργαζομένων, αντιπροτείνοντας το ποσό της συμμετοχής να είναι 120 ευρώ. Μια πρόταση, όμως, που όχι μόνο δεν κάνει αποδεκτή ο ΑΟΔΛ, αλλά ο πρόεδρός του προχώρησε και σε απειλές, λέγοντας πως «όποια ομάδα δεν καταθέσει τα 360 ευρώ, θα διαγραφεί από το πρωτάθλημα»!!

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας επισημαίνει ότι ο δήμος έχει και την οικονομική δυνατότητα και, βασικά, την υποχρέωση να διοργανώνει, μέσω του ΑΟΔΛ, τέτοιες δραστηριότητες, χωρίς καμιά επιπλέον οικονομική επιβάρυνση, καθώς εισπράττει υπέρογκα δημοτικά τέλη.

Το ΕΚΛ καλεί τις ποδοσφαιρικές ομάδες να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς του προέδρου του ΑΟΔΛ και να καταθέσουν μόνο το ποσό των 120 ευρώ και τους εργαζόμενους να δημιουργήσουν ένα αθλητικό κίνημα που θα διεκδικεί:

  • Την κατάργηση της ανταποδοτικότητας σε όλες τις προσφερόμενες διοικητικές υπηρεσίες και στη λειτουργία του ΑΟΔΛ.
  • Τη δωρεάν χρήση απ' όλους τους δημότες των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων, κάθε μέρα και όλες τις ώρες.
  • Τη δέσμευση συγκεκριμένων χώρων για ουσιαστικές υποδομές και απαλλοτρίωση με κρατικούς πόρους.
  • Την αναβάθμιση όλων των δραστηριοτήτων του ΑΟΔΛ, με τον επαναπροσδιορισμό και του ίδιου του χαρακτήρα του.
  • Ενίσχυση, υλικά και ηθικά, κάθε προσπάθειας των αθλητικών ερασιτεχνικών σωματείων της πόλης, για δημιουργία φυτωρίων με δωρεάν παραχώρηση αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ