Παρασκευή 12 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ανακύκλωση... συμφερόντων

Η καταγγελία του δημάρχου Αθήνας, Νικήτα Κακλαμάνη, ότι η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ΑΕ «δεν έχει ανταποκριθεί στο ρόλο της σύστασής της» και η σκέψη ότι, μαζί με το Δήμο Πειραιά, θα «σπάσει το μονοπώλιο» της Εταιρείας, με τη σύσταση μιας άλλης εταιρείας για ανακύκλωση, είναι απλά η «κορυφή του παγόβουνου».

Στην πραγματικότητα, το χρήμα που ρέει για την υπόθεση «ανακύκλωση» είναι άφθονο. Και είναι χρήμα που πληρώνει ο καθένας από εμάς, κάθε φορά που αγοράζει οποιοδήποτε συσκευασμένο προϊόν, μια και το κόστος της ανακύκλωσης έχει ήδη ενσωματωθεί στην τιμή του κάθε προϊόντος και το πληρώνουν οι καταναλωτές. Ο Νικ. Κακλαμάνης, λοιπόν, με την ...πρότασή του, όχι μόνο δε δίνει λύση, αλλά «χτυπάει το σαμάρι και όχι το γάιδαρο». Αντί να διεκδικήσει τα τεράστια αυτά ποσά που καταλήγουν στα ταμεία της Εταιρείας Ανακύκλωσης, για να αναπτύξει την ανακύκλωση στο δήμο, αντιθέτως ...απειλεί ότι θα φτιάξει μια δική του εταιρεία, η οποία, για να μπορέσει να λειτουργήσει, επίσης θα παίρνει χρήματα από τους εργαζόμενους. Το αποτέλεσμα, όπως και να έχει, είναι σε βάρος των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, των εργαζομένων, αφού, θα πληρώνουν ...εις διπλούν την ανακύκλωση.

Εκείνο, που τελικά αναδεικνύεται, πιο πολύ από κάθε άλλη φορά, είναι η ανάγκη να δημιουργηθεί ένας ενιαίος, αποκλειστικά δημόσιος φορέας για την ανακύκλωση χωρίς να υπάρχει ούτε άμεση, ούτε έμμεση ιδιωτικοποίησή της, κάτι που σήμερα συμβαίνει...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ