Παρασκευή 12 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Ναι στον «κοινωνικό διάλογο» από όλους τους διεκδικητές

Στην ίδια αντιλαϊκή γραμμή στο Ασφαλιστικό κινούνται τόσο ο Γ. Παπανδρέου όσο και ο Ευάγ. Βενιζέλος

Τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στον «κοινωνικό διάλογο» για την Κοινωνική Ασφάλιση με βάση τις αντιασφαλιστικές και αντιδραστικές του θέσεις, επαναβεβαίωσε χτες ο πρόεδρός του Γ. Παπανδρέου, ευλογώντας συγχρόνως την απόφαση της ΓΣΕΕ να ανταποκριθεί στο κάλεσμα της κυβέρνησης, ενώ στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο Ευάγ. Βενιζέλος.

Οι δυο διεκδικητές του προεδρικού θώκου, πίσω από τις ρητορικές αντιπολιτευτικές κορόνες και τις ...επιθέσεις προς την κυβέρνηση, έσπευσαν να ανοίξουν το δρόμο στη ΝΔ και με τη συμμετοχή τους στον «κοινωνικό διάλογο» να στηρίξουν την προώθηση των ανατροπών στα ασφαλιστικά δικαιώματα.

Ο Γ. Παπανδρέου, χτες, δήλωσε ότι η «κυβέρνηση μήνα με το μήνα, μέρα με τη μέρα, αποδομεί και υπονομεύει το ασφαλιστικό μας σύστημα, δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του κράτους προς τα ασφαλιστικά ταμεία». Βέβαια, την ίδια στιγμή καλούσε την κυβέρνηση να δώσει «στη δημοσιότητα τις δικές της συγκεκριμένες θέσεις» στις «αρμόδιες επιτροπές της Βουλής» για να αρχίσει ο διάλογος, σημειώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ είναι «είναι αποφασισμένο ν' αναλάβει όλες τις πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της διασφάλισης ενός υγιούς ασφαλιστικού συστήματος». Μια ...κατεύθυνση που περνάει από τις «προτάσεις» του ΠΑΣΟΚ για το Ασφαλιστικό, οι οποίες ταυτίζονται ακόμα και φραστικά με της ΝΔ.

Από την πλευρά του ο Ευάγ. Βενιζέλος, που χτες συναντήθηκε με συνταξιούχους, ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ «μετά την 11 Νοεμβρίου πρέπει να πάρει μόνο του την πρωτοβουλία ενός οργανωμένου και υπεύθυνου κοινωνικού διαλόγου, με βάση τις προτάσεις που είχα παρουσιάσει εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή πριν από ενάμιση χρόνο»...

Οξύνεται η αντιπαράθεση

Την ίδια στιγμή η ένταση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ οξύνεται, με τα αντιμαχόμενα στρατόπεδα να ανταλλάσσουν κατηγορίες. Μετά τις καταγγελίες για υβριστικά «τηλεφωνικά μηνύματα», τα «νον πέιπερ» που διακινήθηκαν στα δημοσιογραφικά γραφεία και τις σκληρές δηλώσεις, χτες υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Γ. Ραγκούση και του Αν. Λοβέρδου, προκειμένου να χαμηλώσουν οι τόνοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο βουλευτές συμφώνησαν ότι θα είναι στη διάθεση των υποψηφίων το σύνολο των μέσων που διαθέτει το ΠΑΣΟΚ και θα γίνει ισότιμη μεταχείρισή τους από τις κομματικές οργανώσεις.

Προχτές πραγματοποιήθηκε συνάντηση στενών συνεργατών του Ευάγ. Βενιζέλου παρουσία του υποψήφιου προέδρου, στην οποία σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές διατυπώθηκαν ενστάσεις για τους χειρισμούς του Ευάγ. Βενιζέλου. Χτες ο Αν. Λοβέρδος με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικούς σταθμούς προσπάθησε να εμφανίσει σαν «παρένθεση» τις μέχρι τώρα δηλώσεις. Στενοί συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου από την πλευρά τους σχολίαζαν: «Ο Ευάγ. Βενιζέλος από το Εθνικό Συμβούλιο και μετά ασχολείται με την παραπολιτική, με ύβρεις και ενστάσεις κατά του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή με θέματα δικηγορίστικης απόχρωσης που δε συνάδουν μ' έναν πολιτικό που θα θέλει να ηγηθεί του κινήματος και της χώρας». Ο Ευάγ. Βενιζέλος χτες, αναφερόμενος στην άρνηση του Κ. Καραμανλή να προσέλθει στη Βουλή στην «Ωρα του Πρωθυπουργού», για να απαντήσει σε Επίκαιρη Ερώτησή του «για την παιδεία και την κατάσταση στα πανεπιστήμια», ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός «φυγομαχεί απέναντί μου στη Βουλή».

Εξάλλου, θέμα προέκυψε όταν δημοσιογράφοι του «ΑΝΤ 97,5 Θεσσαλονίκης» χτες επικοινώνησαν με υπαλλήλους της Χαριλάου Τρικούπη υποδυόμενοι ψηφοφόρους την πρώτη φορά του Ευάγ. Βενιζέλου και στη συνέχεια του Γ. Παπανδρέου και γνώρισαν διαφορετική αντιμετώπιση, όταν ζήτησαν να μάθουν πώς μπορούν να γραφτούν ως μέλη για να ψηφίσουν τον Γ. Παπανδρέου αφού πήραν τις πληροφορίες που ζητούσαν και διαφορετικά για τον Ευάγ. Βενιζέλο που τους παρέπεμψαν στις τηλεφωνικές πληροφορίες. Ο Ν. Αθανασάκης, σχολιάζοντας το περιστατικό, υποστήριξε ότι μίλησαν «με αναρμόδιο υπάλληλο σε άσχετο γραφείο» και πρόσθεσε ότι γίνεται προσπάθεια «να προκληθεί θέμα για τη δημιουργία εντυπώσεων και μόνο».

Ο Ν. Αθανασάκης απέστειλε χτες εγκύκλιο σε όλες τις κομματικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ με θέμα «Σύγκληση Εθνικής Συνδιάσκεψης 2-4 Νοεμβρίου 2007» με την οποία ενημερώνει ότι θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και ότι «η εκπροσώπηση στη Συνδιάσκεψη θα είναι θεσμική σε αντιστοιχία με το Προγραμματικό Συνέδριο του 2007».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκανε πίσω ο Βενιζέλος(2008-01-30 00:00:00.0)
Προεκλογικός αγώνας με κούφιες υποσχέσεις(2007-10-24 00:00:00.0)
Πλειοδοτούν σε «αριστεροσύνη» οι υποψήφιοι(2007-10-13 00:00:00.0)
Στο αντιλαϊκό πρόγραμμά του ορκίζονται οι υποψήφιοι πρόεδροι(2007-10-03 00:00:00.0)
Εκφραση της κρίσης στρατηγικής του οι αντιπαραθέσεις στελεχών(2006-10-25 00:00:00.0)
Στηρίζει την αντιλαϊκή επίθεση(2005-05-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ