Παρασκευή 12 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Ανάγκη ο συντονισμένος αγώνας

Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στους εργαζόμενους της ΕΡΤ εξέφρασε χτες η βουλευτής Λιάνα Κανέλλη

Την απόφασή τους να προχωρήσουν άμεσα σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, δήλωσαν χτες σε συγκέντρωση που πραγματοποίησε η ΠΟΣΠΕΡΤ, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ που μονιμοποιήθηκαν σύμφωνα με τις διατάξεις του ΠΔ 164/2004 και δεν τους αναγνωρίζεται η υπηρεσία και προϋπηρεσία.

Τη συγκέντρωση κάλεσε η διοίκηση της ΠΟΣΠΕΡΤ για να ενημερώσει τους εργαζόμενους, αλλά και για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Εκδηλη ήταν η ανησυχία αλλά και η οργή των εργαζομένων για τις αντεργατικές επιλογές της διοίκησης της ΕΡΤ, η οποία αποφάσισε να αναγνωρίσει σαν ημερομηνία ένταξης την 22/12/2005, με αποτέλεσμα να μην αναγνωρίζεται η προηγούμενη εργασία και προϋπηρεσία των μονιμοποιηθέντων. «Δεν είναι δυνατόν να έχουμε "πέσει" από τον ουρανό. Δουλεύουμε στην ΕΡΤ επί σειρά ετών», ήταν τα λόγια ενός εργαζόμενου για να συμπληρώσει ένας άλλος: «Αντέξαμε τουλάχιστον 20 χρόνια για να μονιμοποιηθούμε. Ετσι και τώρα θα αντέξουμε και θα αγωνιστούμε για να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν. Μετά από 20 χρόνια δουλιάς παίρνω μόλις 1.000 ευρώ μισθό. Πώς να ζήσω την οικογένειά μου;».

Με «μαύρο στην οθόνη» να «βγαίνει» η ΕΡΤ ήταν η απαίτηση των εργαζομένων προς τη διοίκηση της ΠΟΣΠΕΡΤ, η οποία δεσμεύτηκε ότι θα οριστεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα κινητοποιήσεων τις επόμενες μέρες όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι ...διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση της ΕΡΤ.

Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στους εργαζόμενους μετέφερε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, η οποία τόνισε ότι τα προβλήματα αντί να βρίσκουν λύση διαιωνίζονται από την πολιτική που ακολουθείται. Σημείωσε ότι αυτό που βλέπει «βελτιωμένο» στην ΕΡΤ είναι ορισμένα σημεία του ...κτιρίου, ενώ τα εργασιακά προβλήματα παραμένουν ίδια. «Εάν δεν αποφασίσετε συνολικά και αλληλέγγυα όλοι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ κινητοποιήσεις, τότε δεν πρόκειται να γίνει τίποτα εδώ μέσα. Κινδυνεύετε να γίνετε δεύτερη "Ολυμπιακή". Η επίθεση είναι εναντίον όλων και ο αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων σας πρέπει να γίνει από όλους», κατέληξε η Λιάνα Κανέλλη.

Να σημειωθεί ότι το ΠΑΜΕ, με ανακοίνωσή του, έχει εκφράσει τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους, καλώντας τους να απαντήσουν αγωνιστικά, ενιαία και χωρίς τεχνητούς διαχωρισμούς. Ζητά, επίσης, οι εργαζόμενοι να απαιτήσουν να αναγνωριστεί τώρα όλη η προϋπηρεσία όλων των εργαζομένων στην ΕΡΤ που μονιμοποιήθηκαν και πριν ήταν συμβασιούχοι, να καταργηθεί το αίσχος των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, έργου και άλλων αντεργατικών μορφών εργασίας και να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι χωρίς όρους, νομικά τερτίπια και προϋποθέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ