Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«Οχι» στους εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων

Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ

Το πρόβλημα που έχει προκύψει με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, οι οποίοι μονιμοποιήθηκαν σύμφωνα με το ΠΔ του Προκόπη Παυλόπουλου και δεν αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία τους, καταγράφεται σε Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή βουλευτές του ΚΚΕ. Η Ερώτηση, την οποία υπογράφουν οι βουλευτές Γιώργος Μαυρίκος, Λιάνα Κανέλλη και Γιάννης Ζιώγας απευθύνεται προς τον υπουργό Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλο.

Στο κείμενο της Ερώτησης, οι τρεις βουλευτές αναφέρουν ότι από την επιστολή του προέδρου της ΕΡΤ Χρήστου Παναγόπουλου, από έγγραφα της Ομοσπονδίας ΠΟΣΠΕΡΤ, από έγγραφη καταγγελία του ΠΑΜΕ αλλά και δημοσιεύματα του Τύπου, προκύπτει ότι «η Διοίκηση της ΕΡΤ υπαναχωρεί από τις δεσμεύσεις της σχετικά με τον χρόνο ένταξης στα μισθολογικά κλιμάκια των υπαλλήλων που μονιμοποιήθηκαν σύμφωνα με τις διατάξεις του ΠΔ 164/2004».

«Η απόφαση της ΕΡΤ να αναγνωρίσει σαν ημερομηνία ένταξης την 22/12/2005 είναι λαθεμένη, αφού έτσι αρνείται να αναγνωρίσει όλη την προηγούμενη εργασία και προϋπηρεσία των μονιμοποιηθέντων», σημειώνεται στην Ερώτηση. Υπογραμμίζεται ότι «φτάνει μάλιστα στην ακραία αντεργατική τακτική να αρνείται την αναγνώριση των ενσήμων της ΕΡΤ, αφού πολλοί απ' αυτούς τους εργαζόμενους, εργάζονταν επί σειρά ετών στην ΕΡΤ και ήταν νόμιμα ασφαλισμένοι στην υπηρεσία τους».

Οι τρεις βουλευτές του ΚΚΕ τονίζουν: «Το Κόμμα μας θεωρεί ότι η στάση αυτή της ΕΡΤ είναι αντεργατική και παράνομη. Επιβάλλεται να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να αναγνωριστεί για τη χορήγηση του χρονοεπιδόματος όλος ο χρόνος που έχουν διανύσει βάσει ενσήμων. Επιπλέον, είναι απαράδεκτο να "σαλαμοποιείται" το προσωπικό της ΕΡΤ και να διαμορφώνονται συνθήκες "διαίρει και βασίλευε"».

Για τα παραπάνω, ο Γιώργος Μαυρίκος, η Λιάνα Κανέλλη και ο Γιάννης Ζιώγας ρωτούν τον Θ. Ρουσόπουλο τι προτίθεται να κάνει, ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να μην υπάρχουν εργαζόμενοι πολλών ταχυτήτων στην ΕΡΤ.

Να σημειωθεί ότι προχτές, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος της ΕΡΤ, σε ερώτηση του «Ρ» για το θέμα των συμβασιούχων, ο πρόεδρος της ΕΡΤ Χρήστος Παναγόπουλος απέφυγε να απαντήσει. Είπε, μάλιστα, ότι το θέμα έχει περάσει από τις νομικές και οικονομικές υπηρεσίες της ΕΡΤ, οι οποίες και έχουν καταθέσει σχετική πρόταση προς τους εργαζόμενους για το τι πραγματικά δικαιούνται. Τώρα αυτό που απομένει, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, είναι να απαντήσουν οι εργαζόμενοι!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ στη μάχη ενιαία με όλους τους εργαζόμενους(2007-12-04 00:00:00.0)
Ανάγκη ο συντονισμένος αγώνας(2007-10-12 00:00:00.0)
Παρέμβαση του ΚΚΕ για την ΕΡΤ(2006-12-19 00:00:00.0)
Οι νόμοι της αγοράς στο «τιμόνι» της ΕΡΤ(2005-10-27 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η «ομηρία» των συμβασιούχων(2005-03-29 00:00:00.0)
Εληξε η προθεσμία(2005-03-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ