Τρίτη 9 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΙΚΟΠΕΔΟ «ΧΡΩΠΕΙ» ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Να αποδοθεί στο λαό ως χώρος αναψυχής και πρασίνου

Η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά προτίθεται να δώσει ουσιαστική απάντηση στην, επί 16 χρόνια, απαίτηση των κατοίκων του Πειραιά προκειμένου να γίνει δημόσιο πάρκο αναψυχής η έκταση 45.000 στρεμμάτων της πρώην ΧΡΩΠΕΙ. Αυτό προέκυψε από την απάντηση που έδωσε χτες στη βουλευτή του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Σταύρος Καλογιάννης.

Ο υφυπουργός αφού έκανε μια εξιστόρηση της έως τώρα εξέλιξης της υπόθεσης, δεν έδωσε ουσιαστικές απαντήσεις, ενώ για το κομβικό ζήτημα της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης του χώρου σημείωσε ότι παρότι υφίσταται ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά «για την απαλλοτρίωση δεν είναι εξασφαλισμένες οι αντίστοιχες πιστώσεις». Οπως είπε, η οικονομική πλευρά του θέματος αφορά το Δήμο Πειραιά αφού απαιτείται ποσό της τάξης των 20 εκατ. ευρώ, ενώ η περίπτωση αυτή «δεν είναι επιλέξιμη», ώστε να ενταχθεί στους αναπτυξιακούς νόμους.

«Το ΥΠΕΧΩΔΕ όλα αυτά τα χρόνια, επί ΠΑΣΟΚ ή επί ΝΔ, δεν έκανε το αυτονόητο» τόνισε ανταπαντώντας η βουλευτής του ΚΚΕ, αναφέροντας ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχει ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά για απαλλοτρίωση του χώρου», την ίδια στιγμή που «ο Πειραιάς χάνει χώρους προς όφελος επιχειρηματικών συμφερόντων». Πρόσθεσε ότι «είναι χρόνια καθολική απαίτηση των φορέων της πόλης, ο χώρος να αποδοθεί στο λαό ως χώρος αναψυχής και πρασίνου» όχι όμως «μέσω των επιχειρηματικών συμφερόντων». Οσον αφορά τα απαραίτητα κονδύλια, σημείωσε ότι «υπάρχει και το Ειδικό Ταμείο Εφαρμογής Ρυμοτομικών Σχεδίων» θυμίζοντας ότι διαχρονικά «υπήρξαν υποσχέσεις και δεσμεύσεις από το ΥΠΕΧΩΔΕ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ