Παρασκευή 5 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΩΡΑ» - ΠΑΜΕ
Μόνιμη και σταθερή δουλιά για όλους

Συγκέντρωση χτες έξω από το Δημαρχείο

Motion Team

Να μπει τέρμα στο καθεστώς των συμβασιούχων, μόνιμη και σταθερή δουλιά για όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, απαίτησαν χτες βράδυ, εργάτες και υπάλληλοι, μόνιμοι και συμβασιούχοι, με τη μαζική συμμετοχή τους στη συγκέντρωση που έγινε έξω από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, την ώρα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Τη συγκέντρωση διοργάνωσαν η Δημοτική Παράταξη «Θεσσαλονίκη Τώρα» και η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Αφορμή αποτέλεσε η απόφαση του Δήμου Θεσσαλονίκης να συνεχίσει να καλύπτει τις ανάγκες στην υπηρεσία της καθαριότητας με νέες στρατιές συμβασιούχων, αλλά και η οξύτητα που λαμβάνει το πρόβλημα με τους εκατοντάδες απλήρωτους συμβασιούχους στις Δημοτικές Επιχειρήσεις των Δήμων του Νομού.

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης οι εργαζόμενοι απέκλεισαν την οδό Βενιζέλου στο ύψος του Δημαρχείου. Μίλησαν ο Αγάπιος Σαχίνης δημοτικός σύμβουλος και ο Σωτήρης Παπανικολάου πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στους ΟΤΑ και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις του νομού. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σοφία Καλαντίδου και Γιάννης Ζιώγας.

Οι εργαζόμενοι, ξεκαθάρισαν ότι θα αντισταθούν στη βάρβαρη πολιτική που θέλει την εργατική τάξη και τα παιδιά της, αναλώσιμο, φθηνό και ανασφάλιστο εργατικό δυναμικό, με μισή δουλιά, μισή ζωή. Και διαδήλωσαν ότι θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν τον αγώνα για μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα για όλους, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, κάλυψη των θέσεων εργασίας στους ΟΤΑ με σταθερό και μόνιμο προσωπικό.


Από τη χτεσινή κινητοποίηση. Πάνω δεξιά, ο Αγάπιος Σαχίνης

Motion Team

Από τη χτεσινή κινητοποίηση. Πάνω δεξιά, ο Αγάπιος Σαχίνης

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ