Τρίτη 2 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΩΡΟΥ ΤΑΦΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Η κινητοποίηση σταμάτησε τις εργασίες

Σε αγωνιστική κινητοποίηση προχώρησαν χτες οι κάτοικοι των Δήμων Κατσανοχωρίων και Παμβώτιδας στα Γιάννενα αντιδρώντας στην εγκατάσταση και χωροθέτηση του Χώρου Υγειονομικής Ταφής απορριμμάτων στην περιοχή του Ελληνικού που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από κατοικημένες περιοχές, θέτοντας σε κίνδυνο δημόσια Υγεία και περιβάλλον.

Από νωρίς το πρωί οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν μπροστά από την είσοδο του χώρου, όπου αναμένονταν να ξεκινήσουν οι εργασίες, και απέτρεψαν την εγκατάσταση των μηχανημάτων του εργολάβου. Κι αυτό παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν, από την Περιφέρεια πρωτίστως αλλά και από τη νομαρχιακή αρχή της ΝΔ, να επιβληθεί με κάθε τρόπο και μέσο η χωροθέτηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι για να μην καθυστερήσουν και να προωθηθούν τάχιστα τα εργολαβικά συμφέροντα, κατέφθασαν ακόμη και δυνάμεις της ΟΠΚΕ και ΜΑΤ, αλλά οι συγκεντρωμένοι δεν τρομοκρατήθηκαν.

Ο νομάρχης Ιωαννίνων Αλέκος Καχριμάνης, μάλιστα, φέρεται - σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το νομαρχιακό σύμβουλο της ΝΑΣ Χρήστο Μεντή, ο οποίος του ζήτησε να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις - να επικρότησε την παρουσία εισαγγελέα και των αστυνομικών δυνάμεων ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τον εργολάβο! Τελικά, ο εργολάβος δεν εγκαταστάθηκε, ωστόσο οι αστυνομικές δυνάμεις παρέμειναν μέχρι αργά στο χώρο.

Την έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον αγώνα των κατοίκων εξέφρασε πολυμελής αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΚΚΕ που παραβρέθηκε στο χώρο, με επικεφαλής τη Γραμματέα Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, Λουίζα Ράζου.

Σε δηλώσεις του ο Γραμματέας της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ, Αποστόλης Τασούλας, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ανυπαρξία και τις ελλείψεις ενός ολοκληρωμένου πολιτικού σχεδίου και ουσιαστικού προγράμματος σε ό,τι έχει να κάνει με την επεξεργασία και διαχείριση των απορριμμάτων. Ευθύνη που βαραίνει τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και αναδεικνύουν ανάμεσα σε άλλα την αποσπασματικότητα και προχειρότητα.

Αντίστοιχη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και στην Κέρκυρα με τους κατοίκους στην περιοχή Τεμπλονίου να διεκδικούν να σταματήσει η διάθεση των απορριμμάτων στον υφιστάμενο ΧΥΤΑ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ