Τρίτη 2 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Μπένι» με το ... δεξί

«Το ΠΑΣΟΚ δεν έχασε επειδή του έλειπαν τα καλά ιδεολογικά και προγραμματικά κείμενα», ακούσαμε από τον κ. Βενιζέλο στο χτεσινό του «διάγγελμα».

Και συνέχισε: «(Το ΠΑΣΟΚ) έχασε προς τα αριστερά γιατί δεν έπεισε ως αντιπολίτευση και προς τα δεξιά γιατί δεν έπεισε ως κυβερνητική πρόταση».

*

Τουτέστιν: Μια χαρά και η ιδεολογία τους (ταυτόσημη με κείνη των «κεντροαριστερών» Μπλερ, Σρέντερ, Ζοσπέν, Πρόντι), μια χαρά και το πρόγραμμά τους (αυτό που μιλάει για «επέκταση του εργασιακού βίου»)...

Τι μένει; Μα τι άλλο από:

α) Την αναζωογόνηση της ΠΑΣΟΚικής φλυαρίας, που θα υφαρπάζει αριστερές ψήφους υποδυόμενη την «κοινωνική ευαισθησία», και

β) την ταυτόχρονη παροχή εγγυήσεων προς το κατεστημένο ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να (ξανα)κάνει καλύτερα τη «δουλιά» της Δεξιάς από τη ΝΔ.

***

Σε συνδυασμό, δε, με δυο ακόμα στοιχεία, μπορούμε να είμαστε απολύτως σίγουροι για το «αριστερό» ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου.

*

Πρώτο στοιχείο: Η εξύμνηση - στο ίδιο αυτό «κείμενο διαλόγου» - των κυβερνήσεων του κ. Σημίτη (Χρηματιστήριο, Ασφαλιστικό από Γιαννίτση μέχρι Ρέππα, Οτσαλάν, Μαδρίτη, Γιουγκοσλαβία κλπ.). Κυβερνήσεις, επιφανέστατο στέλεχος των οποίων ήταν, άλλωστε (εκτός από τον Γ. Παπανδρέου), ο κ. Βενιζέλος.

Δεύτερο στοιχείο: Η «εκπροσώπηση» του κ. Βενιζέλου στα τηλεοπτικά κανάλια από γνωστούς «σοσιαλιστές» του τόπου. Για παράδειγμα, λίγη ώρα πριν ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δώσει στη δημοσιότητα το «μανιφέστο» του, εκείνος που περιδιάβαινε χτες στα ΜΜΕ, δηλώνοντας τη στήριξή του στον κ. Βενιζέλο, ήταν ο Γιάννος Παπαντωνίου...


Γράφει
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ