Σάββατο 29 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Επίσκεψη Αχμαντινετζάντ

ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, Πρόεδρος του Ιράν, έφτασε στη Βενεζουέλα την Πέμπτη το βράδυ, προερχόμενος από τη Βολιβία, όπου υπέγραψε σημαντικές συμφωνίες συνεργασίας στον ενεργειακό και άλλους τομείς με τον Πρόεδρο Εβο Μοράλες. Ο Πρόεδρος Τσάβες, αφού δέχτηκε με τιμές τον Ιρανό ομόλογό του, και εξήρε τις σχέσεις των δύο χωρών. Η Βενεζουέλα και το Ιράν, εταίροι στην Οργανισμό Πετρελαιοπαραγωγών Κρατών (ΟΠΕΚ) έχουν υπογράψει τα τελευταία χρόνια πολλαπλές συμφωνίες σε θέματα ενέργειας και οικονομίας ύψους 17 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Ο Βενεζουελανός Πρόεδρος εξέφρασε επανειλημμένως τη στήριξή του στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, για ειρηνικούς σκοπούς και διεκδίκησε το δικαίωμα τόσο αυτής της χώρας, όσο και της Βενεζουέλας, καθώς και άλλων χωρών να αναπτύξουν πυρηνική τεχνολογία για ειρηνικούς σκοπούς.

Ο Τσάβες είχε επισκεφτεί το Ιράν τον περασμένο Ιούλη, όταν έθεσε μαζί με τον Αχμαντινετζάντ το θεμέλιο λίθο ενός πετροχημικού εργοστασίου στο Ασαλούγιε (Νότια) και στις συμφωνίες περιλαμβάνεται και η δημιουργία πετροχημικού εργοστασίου στη Βενεζουέλα. Αυτή ήταν η τρίτη επίσκεψη του Ιρανού Προέδρου στη Βενεζουέλα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ