Σάββατο 29 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Το νου σας στο πολιτικό σύστημα

«Ολα αυτά δείχνουν ότι ο κ. Παπανδρέου έχει επιλέξει να δώσει τη "μάχη του" σ' ένα "πεδίο ρήξεων", που, όπως δηλώνει, θα το πάει "μέχρι τέλους". Εξάλλου στενοί συνεργάτες του επισημαίνουν ότι "η ενότητα δεν είναι αυτοσκοπός". Αν μπορεί αυτά να έχουν ως κατάληξη ακόμα και τη "διάσπαση" του ΠΑΣΟΚ, κανένας δεν είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει. Ο κίνδυνος όμως είναι σαφής και ορατός. Μια τέτοια, όμως, εξέλιξη θα ήταν καταστροφική για το πολιτικό μας σύστημα» (ο Π. Παπαναγιώτου στο ΕΘΝΟΣ).

Με προτεραιότητα στην πολιτική

«Ο Δημήτρης Σιούφας καλείται να ικανοποιήσει το πρώτο αίτημα (...) πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να βρεθεί στην πρώτη σειρά των εδράνων (...) για να φανεί πόσο αποφασισμένος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ο Αλ. Αλαβάνος ενημέρωσε τον Δ. Σιούφα ότι μέχρι να ληφθεί η δίκαιη απόφαση οι βουλευτές του κόμματος δε θα κάθονται στις τυπικά ορισμένες θέσεις τους» (το ρεπορτάζ στην ΑΥΓΗ εξηγεί πως η πολιτική είναι υπεράνω της καρέκλας).

Εντός του ναού

«Είναι και αυτοί μέλη της πολιτικής τάξης της Ελλάδας (...) πρεζόνια της εξουσίας, είναι έτοιμοι για όλα προκειμένου να πάρουν τη δόση τους. Τραγικές φιγούρες που κινούνται, δρουν, ζουν σε ένα θέατρο που οι θεατές έχουν εγκαταλείψει (...) το μόνο που μετράει γι' αυτούς είναι πώς θα παραμείνουν στο τραπέζι όπου παίζεται το παιχνίδι της εξουσίας. Με οποιοδήποτε τίμημα» (ο Β. Μουλόπουλος στο ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ